Tavuk döner tüketirken rengine dikkat! Tavuk dönerin bozuk olduğunu gösteren o işaret

Tavuk döner, Türk lezzetlerinde vazgeçilmez öneme sahiptir. Ancak bazı işletmeler bozuk tavuk eti satabiliyor. Bu küçük tüyolar sayesinde tavuk dönerin bozuk olduğunu kolayca anlayabileceksiniz. İşte tavuk döner tüketirken dikkat etmeniz gereken unsur

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri, tavuk dönerdir. Günün hangi saati olursa olsun tavuk döner her an tüketilen popüler bir yiyecektir. Ancak günümüzde ne yazık ki bazı işletmeler bozuk ürünler satıyor. Bu ürünleri tüketmek ise sağlığımıza etki ederek bizi zehirliyor.

Bu noktada besin uzmanları, bozuk gıda tüketmemeye ve özellikle tavuk yemeklerine vurgu yapıyor. Sizler için bir araya getirdiğimiz bu etkili tüyolar sayesinde bozuk tavuk etini şıp diye anlayabileceksiniz. Dışarıda tavuk döner yerken mutlaka bunları dikkate alın.

İşte tavuk dönerin bozuk olduğunu gösteren işaret…

Tavuk döner yerken dikkat!

Günümüzde ne yazık ki bozuk ürün satan pek çok işletme mevcut. Özellikle tavuk döner, bunlardan biri. Tavuk etinin bozulduğunu anlamayı bilmek bu nedenle önem taşır. Tavuğun bozuk olduğunu belli eden bazı püf noktalar mevcuttur.

Öncelikle ilk dikkat etmeniz unsur fiyatıdır. Eğer piyasanın altında olan bir tavuk dönerciye rastlarsanız, uğramamalısınız. Bu nedenle tavuk döner tüketirken fiyatının piyasa fiyatına yakın ve eşdeğer olmasına dikkat edin. Aynı zamanda tavuğun pişme derecesi de önemlidir.

Eğer tavuk eti pembe bir renge sahipse o tavuk çiğdir. Bozuk tavuk dönerin rengi ise soluk ve gridir. Bu nedenle yediğiniz tavuk dönerin hem bozuk olmamasına hem de çiğ olmamasına dikkat edin. Ayrıca tavuk etinden değişik bir koku geliyorsa, bozuk olabilir.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN