Tabela Siirt'te, Öğrenciler Van'da! Siirtliler TIP Konusunda Çok Başarılı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 2018 yılında kurulacağını açıkladığı tıp fakültesi için dört yıl geçmesine rağmen henüz bina yapılmaması tartışmalara neden oldu. Yetkililer, deyim yerindeyse bir, iki, üç TIP deyip bu konudaki sessizliğini koruması memleketinde eğitim görmek isteyen öğrencilerin ve ailelerinin tepkisine yol açıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te 4 yıl önce kurulması planlanan Tıp Fakültesi'nin akıbetinin ne olduğu bilinmemekle birlikte yetkililerden de konuya ilişkin resmi açıklama yapılmıyor.

Tabelanın Siirt'te olduğu öğrencilerin ise Van'da eğitim gördüğü Tıp Falültesi'nin Siirt'te kurulması için ne bekleniyor.

Siirt Çevreyolunda zemin etüt çalışması yapılmasına rağmen, çalışmaları durduran sebebin ne olduğu henüz bilinmiyor.

Yetkililer "TIP" Oyunu Oynuyor Gibi

Memleketinde eğitim görmek isteyen Tıp Fakültesi öğrencileri ve ailelerin mağduriyet yaşamasına rağmen yetkililerin derin sessizliğe büründüğü görülüyor.

Vatandaşlar, Siirt için önemli yatırımın akıbeti hakkında açıklama bekliyor.

Şehrin sorunlarının çözülmediğine işaret eden vatandaşlar, artık somut adımlar atılmasını istiyor.

Siirt Tıp Fakültesi Öğrencileri Nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın memleketi olan ve kendisine başbakanlık yolunu açan Siirt’te, 2018 yılında tıp fakültesi kurulacağını açıkladı. Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi, 6 Temmuz 2018’de Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile resmi olarak kuruldu. Fakülte ilk öğrencilerini 2020 yılında almaya başladı. Öğrencilerinin eğitim yapacakları morfoloji binası bulunmadığı için Siirt Üniversitesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) rektörlükleri arasında protokol imzalanarak öğrencilerin YYÜ Tıp Fakültesi’nde eğitim görmeleri kararlaştırıldı.

Bina İhalesi Ödenek Yokluğundan İptal Edildi

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 80 öğrencisi Van’daki eğitim görürken, Siirt’te yapılması kararlaştırılan morfoloji binası için bir türlü ihale yapılamadı. Binanın yeri konusunda yaşanan tartışmalar ve rant iddiaları nedeniyle süreç uzarken, 10 Aralık 2021’deki ihalenin ise bu kez ödenek yokluğundan iptal edildiği ortaya çıktı. Siirt Üniversitesi’nin Kezer yerleşkesinde 12 bin 700 metrekare kapalı alana inşa edilmesi planlanan bina için yeni ihalenin ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Ali | 04 Temmuz 2022 22:10

    Maalesef Siirt halkı kadar duyarsız bir millet görmedim..başka yerde olsaydı şimdi on defa bu hastane olmuştu... Bu güzelim proje duyarsız millet ve duyarsız yetkililer sayesinde iptal edilecektir...olan millete olacak ...batman diyarbakir Van yollarında sürünmeye devam....

  • Veleyeli | 03 Temmuz 2022 22:17

    Siirtli olarak tıp fakültesine dekan olarak atanan ve iki yıl boyunca sadece kendisine hayırlı olsun ziyaretlerine gelenleri paylaşan hiçbir şey yapmayan ve sonradan tayini çıkan ve malesefki sözde Siirt basınının Siirt değerini kaybetti diye manşetler atanlar kimlerde onlar hesap veeli bence bu konuda

  • Mehmet Asif KARAALP | 03 Temmuz 2022 20:26

    Siirt için en büyük talihsizlik Siirt ismini almış olması ve çıkarcılarin başrolde olmasıdır.

BUNLARA DA BAKIN