Süleyman Soylu Döneminde görevden alınmıştı, Dörtyol Kaymakamı oldu

Süleyman Soylu'nun bakanlığı döneminde, Falyalı cinayeti şüphelilerden birinin avukatlığını oğlunun yapmasının ardından görevden alınan eski Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Dörtyol Kaymakamı oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

üleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı döneminde, Halil Falyalı cinayetindeki şüphelilerden birinin avukatlığını oğlunun yapmasının ardından görevden alınan eski Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Hatay Dörtyol Kaymakamı olarak atandı.

Ali Fuat Türkel, Şubat 2022'de, oğlu Av. Atalay Burak Türkel’in Kıbrıs’ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti şüphelilerinden birinin avukatlığını yapması nedeniyle dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla görevden alınmıştı. Bitlis Valiliğine Hukuk Müşaviri olarak atanan Türkel, bu atama nedeniyle emekliliğe ayrılma kararı almış ve dilekçesini İstanbul Valiliğine sunmuştu.

Ancak Soylu’nun ardından İçişleri Bakanlığı görevine Ali Yerlikaya’nın getirilmesiyle başlayan kadro değişikliği sürecinde, Türkel de yeni bir atamayla görevlendirildi. Türkel, yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Dörtyol’a Kaymakam olarak atandı.

Türkel’in göreve dönmesinin ardından Halk TV’den Seyhan Avşar’e konuşan oğlu Atalay Burak Türkel, “Evet Kaymakam Bey göreve döndü. Kendisi bugüne kadar tek bir soruşturma geçirmemiş bir kaymakamdır. Benim avukat olarak girdiğim o dosya başıma bela oldu. O dosya ile hiçbir bağlantım kalmamıştır. Adımın Falyalı soruşturmasıyla anılmasını istemiyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siirtli | 26 Ağustos 2023 14:22

    Valla siirt evliyalar sayesinde ayakta kaliyor, yoksa lanetlenmiş bir şehir

BUNLARA DA BAKIN