• Haberler
  • Genel
  • SRC sınav sisteminde değişiklik: geçme puanı düşürüldü, sınav hakkı artırıldı

SRC sınav sisteminde değişiklik: geçme puanı düşürüldü, sınav hakkı artırıldı

Ticari araç kullanacak sürücüler için zorunlu olan SRC belgesi sınav sisteminde önemli değişikliklere gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim Kursları' yönetmeliği ile sınavlar merkezi sisteme alınırken, başarı puanı düşürüldü ve adaylara tanınan sınav hakkı artırıldı.

Yeni düzenlemeye göre 1 Mayıs itibarıyla SRC belgesi almak isteyen adayların sınavları artık kurs merkezleri yerine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak. Merkezi sınav uygulamasına kamyon ve otobüs sürücülerinin yanı sıra motokuryeler de dahil edildi.

Yapılan değişiklik kapsamında uygulamalı sınav kaldırılarak yalnızca teorik bilgi ölçülecek. Yazılı sınavda başarı için gerekli olan puan ise 70’ten 60’a düşürüldü. Adaylar 60 ve üzeri puan almaları halinde sınavı geçmiş sayılacak.

Düzenlemeyle birlikte kursiyerlere tanınan sınav hakkı da artırıldı. Daha önce 4 olan sınav hakkı 8’e yükseltilirken, hastalık, hamilelik ve askerlik gibi durumları belgeleyen adaylara kayıt dondurma imkânı tanınacak. Eğitim ve sınav süreçlerinin her dönem için en geç bir yıl içerisinde tamamlanması gerekecek.

Motokuryelerin sisteme dahil edilmesiyle oluşabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla kurs kontenjanlarının nüfus esasına göre artırılacağı belirtildi. Ayrıca kurs ücretlerinin valilik bünyesinde oluşturulan komisyonlar tarafından her yıl ocak ayında belirleneceği bildirildi.

 
 
Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme