Şok iddia! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Erdoğan'dan gelen mesajları görünce fenalık geçirdi! Süper Kupa maçı neden Arabistan'da oynanacaktı?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Suudi Arabistan'da oynanacak mücadelede yaşanan Atatürk krizi nedeniyle en çok tepki çeken isimlerin başında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi geliyor. TFF Başkanının, yaşananlar sonrasında fenalaştığı ve otel odasında sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiği ortaya çıkmıştı. Gazeteci İbrahim Seten, Büyükekşi'nin neden rahatsızlandığı hakkında ilginç bir iddia ortaya attı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Suudi Arabistan’da oynancak Süper Kupa mücadelesi, Suudi yetkililerin Atatürk fotoğrafları ve pankartlarına izin vermemesi sonrasında oynanmamış ve iki takım da ülkeye geri dönmüştü.

Cumhuriyetin 100’üncü yılında, tüm itirazlara rağmen maçın oynanacağı yer olarak Suudi Arabistan’ı tercih eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise tepkilerin odağındaki isim.

Mehmet Büyükekşi’nin, maç gecesi iki takımın başkanlarını maça çıkmak için son ana kadar ikna etmeye çalıştığı da konuşuluyor.

Büyükekşi’nin, maçın oynanacağı akşam yaşanan Atatürk krizi nedeniyle tansiyon problemi yaşadığı da açıklanmıştı.

Şok iddia! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Erdoğan'dan gelen mesajları görünce fenalık geçirdi! Süper Kupa maçı neden Arabistan'da oynanacaktı?

Gazeteci İbrahim Seten, Mehmet Büyükekşi’nin fenalaşmasının nedeni olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen mesajları gösterdi.

“Ankara kaynaklarımdan gelen Büyükekşi’nin tansiyon krizi ile ilgili son dakika bilgisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Spor Bakanı Bak’ı arayarak çok ağır ifadeler kullanmış. Bak da mesajları Büyükekşi’ye iletmiş ve nakavt. Ben de olsam baygınlık geçirirdim açıkçası.”

İbrahim Seten’in paylaşımı ????

Şok iddia! TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Erdoğan'dan gelen mesajları görünce fenalık geçirdi! Süper Kupa maçı neden Arabistan'da oynanacaktı?

Rıdvan Dilmen: Erdoğan, Büyükekşi’ye neden Riyad'da oynayacaklarını sormuş, Büyükekşi, "Kulüplere para kazandıracağız" demiş

Rıdvan Dilmen, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye neden Süper Kupa'nın yurt dışından oynandığını sorduğunu, sonrasında konuyu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la konuştuğunu anlattı.

Eski futbolcu ve yorumcu Dilmen, Süper Kupa finali oynanmadan önce TFF Başkanı Büyükekşi'ye, 100. yılda neden Türkiye'de oynanmadığını sorduğunu söyledi. Erdoğan ile de Süper Kupa maçının Riyad'da oynanması hakkında konuşan Dilmen, Erdoğan'ın da Büyükekşi’ye niye Riyad'da oynayacaklarını ve kulüplerin bu karara ne dediğini sorduğunu, Büyükekşi'nin yanıtları üzerine onay verdiğini anlattı.

Dilmen, "Dedim ki, 'Nereden çıktı bu Suudi Arabistan'da maç oynamak. Kaldı ki çok tartışılıyorsunuz. Taraftar grupları ve bütün medya burada oynanmasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla böyle bir konuyu konuştunuz mu?' Dedi ki, 'Kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan şu kadar alacak, kaybeden bu kadar alacak.' Teklifi TFF Başkanımız, Ali Bey ve Dursun Bey'e iletiyor. Onlar da kabul ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan da Büyükekşi'ye sormuş

Ben Mehmet Büyükekşi'yi birkaç ay önce aradım. Dedim ki, 'Nereden çıktı bu Suudi Arabistan'da maç oynamak burada oynamak varken? Kaldı ki çok tartışılıyorsunuz. Taraftar grupları ve bütün medya burada oynanmasını istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla böyle bir konuyu konuştunuz mu?' Dedi ki, 'Ben kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan şu kadar alacak, kaybeden bu kadar alacak.' Teklifi TFF Başkanımız, Ali Bey ve Dursun Bey'e iletiyor. Onlar da kabul ediyorlar.

Sonra hakkını helal etsin bir gün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dedim böyle böyle. 'Ya ben de Büyükekşi’ye niye orada oynayacaklarını sordum' dedi. Büyükekşi de diyor ki, 'İki kulübe para kazandıracağız'. Peki 'Kulüpler ne dedi?' diyor. 'Kulüpler de kabul etti' deyince 'O zaman tamam' diyor."

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN