SİÜ Rektörü Prof. Dr. Şındak, Depremde Siirt Üniversitesi'nin Bilimsel ve İnsani Yardım Çalışmalarını Anlattı!

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Kahramanmaraş ve Hatay  merkezli deprem felaketinin hemen ardından üniversite olarak sahada bilimsel ve insani yardım çalışması başlattıklarını belirtti. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

SİÜ Rektörü Prof. Dr. Şındak, ülkeyi sarsan deprem felaketi sonrası üniversite olarak hemen deprem koordinasyon kurulunu oluşturduklarını ve ivedi şekilde sahada bilimsel ve insani yardım konusunda çalışma başlattıklarını ifade etti.

Artı Siirt Haber Ajansı'na konuşan Rektör Şındak, deprem koordinasyon kurulunda ilk olarak Siirt'te yardım faaliyetinde bulunduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Şındak, "Depremin olduğu gün biz hemen deprem koordinasyon kurulunu oluşturduk üniversite olarak. Neler yapılabileceğini masaya yatırdık. Ve ilk önce bizim şehrimiz de etkilendiği için öncelik şehirde merkez kampüs ve Kezer kampüsümüzü vatandaşa açtık. Bu süreç içerisinde vatandaşa, personele ve öğrencimize gıda dağıtımını gerçekleştirdik. Çorba ikramlarımız oldu. Ardından koordinasyon kurulumuzun aldığı kararlar uygulanmaya başlandı." dedi.

Kan Bağışı Kampanyasına Destek Verdik, Gıda Desteğinde Bulunduk 

Prof. Dr. Şındak, şu ifadelere yer verdi:

"Bu çerçevede öncelikle yardım kampanyasına destek vermek amacıyla web sayfamızda ve sosyal medya hesaplarımızda ilanlar yapıldı. Ayrıca kızılaya üst yönetim olarak kan bağışında bulunarak teşvik eden tanıtımlar da yapıldı. Ayrıca hemen özellikle deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan bölgelere iletilmek üzere gıda, giyim vesaire yardım kampanyası başlatılarak toplanan yardımlar deprem bölgelerine iletildi. 1 tır konvoyumuz gitti. Acil kurtarma ekipleri oluşturduk. Bu çerçevede valilik nezdinde AFAD çerçevesinde ilgili yerlere hemen gönderildi. Ardından yine bir ekip oluşturarak acil ihtiyaç duyulan Adıyaman’a çok ihtiyaç olduğunu hissettiğimiz için üniversitemiz önderliğinde yine bir ekip kurularak Adıyaman’a gönderdik. Kurtarma çalışmalarına katıldı. Yine biz özellikle Adıyaman’da aş evi kurmak suretiyle depremden zarar gören hem vatandaşımıza hem de devlet kurumlarımızın görev yaptığı özellikle stratejik öneme sahip birimlerimizin tamiratta görev alan sosyal ve sağlık kurumlarında görev alan personelin de yararlanmasına hizmet edecek aş evini kurduk."

Sahada Bilimsel Çalışmalar Yürüttük 

Üniversitenin bilimsel çalışmalarından söz eden Şındak, "Üniversitemizin hem mühendislik fakültesi hem güzel sanatlar ve mimarlık fakültesinin teknik heyeti Malatya’ya göndermek suretiyle hasar tespit çalışmalarında bulundu. Hala deprem bölgesinde gönüllülerden oluşan yardım ekiplerimiz bulunmakta. Bu manada Adıyaman’da kurulmuş bulunan mutfağımız hizmet vermekte aş evimiz gıda dağıtmakta yardımcı olmaya çalışmaktayız. Sonuçta biz Türkiye olarak hep birlikteyiz tek Türkiye’yiz. Bizim orada meydana gelen depremi burada hissetmemiz yüreğimizde hissetmemiz gerekiyor ve elimizden gelen bütün yardımı il olarak üniversite olarak insan olarak seferber olmamız gerekiyor. Bizler de bunu yaptık."

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Misbah | 25 Şubat 2023 14:30

    Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

BUNLARA DA BAKIN