Siirtspor Borçlarla Boğuşurken Siirtli İş İnsanları 3 Maymunu Oynuyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grupta mücadele eden temsilcimiz Siirt İl Özel İdarespor, borçlarla boğuşurken, Siirtli iş insanlarının takıma sponsor olmamasına anlam verilemiyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in futbol branşında profesyonel ligde tek mücadele eden takımı olan Siirtspor'a iş insanlarının destek vermediği görülüyor.

Son yıllarda çok zor şartlar altında ligde kalma mücadelesi veren Siirtspor'da işler bir türlü yoluna girmiyor.

Siirtspor'un Kötü Gidişatı Karşısında Siirtli İş İnsanları Suskun

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştıran ve önemli bir sosyal eğlence kaynağı olan futbolda ilerleme kaydedilemiyor. Borçlarla boğuşan ve sağlıklı transfer yapamayan Siirtspor takımı da borçlarla boğuşurken Siirtli iş insanları da adeta üç maymunu oynuyor. 

Siirtspor Eski Günlerine Ancak İş İnsanlarının Desteği ve Taraftarın Birleşmesiyle Gelir

Siirtspor'un bir üst lige çıkıp, eski günlerine yeniden gelmesinin çözümü aslında basit. Türkiye'nin en zengin iş insanlarının Siirtli olduğu herkes tarafından aşikar. Fakat iş insanlarının memleketlerinin profesyonel ligdeki tek takımına destek olmaması, işleri bir hayli zora sokuyor. Maddi sıkıntılar taraftarların takıma ister istemez küsmesine neden oluyor. Taraftarın istediği başarı da ancak Siirtli iş insanlarının elini taşın altına koymasıyla olur. 

Siirtspor'un Tüm Yükü Sadece Bir Devlet Kurumunda

3. Ligde oynayan ve özellikle deplasman maçlarında önemli bir gideri olan Siirtspor'un tüm yükü Siirt Valiliği'ne bağlı Siirt İl Özel İdare Genel Sekterliği'nde. Uzun süredir takımın tüm masrafları kulübün gelirleri ve devlet kurumu tarafından karşılanıyor. Her ne kadar Siirtspor'da borçlar ödenmeye çalışılsa da kulübün kalkınması için önemli destekler gerekiyor. Fakat bunun bilincinde olan Siirtli iş insanları, takımı ve gençleri önemsemeyerek herhangi bir girişimde bulunmuyor. Siirtspor'un mevcut başkanı Hıfzullah Canpolat'ın takıma sahip çıkılması çağrısına kimse kulak vermedi ve Canpolat, Vali Osman Hacıbektaşoğlu dışında bu konuda yalnız kaldı.

Kente yatırım yapıp, istihdama çözüm bulmayan Siirtli iş insanlarının en azından memleketlerinin takımına vefa borcunu ödemeleri gerekiyor. Bizler de hem gazeteci hem de vatandaş olarak bu şehrin takımının üst lige çıkmasında emeği geçen herkesin ismini tek tek zikredip manşetlere taşıyacağımızdan şüpheleri olmasın. Ayrıca Siirtspor'a destek olan Siirtli iş insanların da desteklerini daha çok artırması takımın sorunlarına kalıcı çözüm bulmaları gerekiyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • mergen | 12 Ocak 2023 23:05

    fadıl akgündüz'den (jet fadıl) yardım istense nasıl olur diye düşünüyorum.Olur mu ?

BUNLARA DA BAKIN