Siirtli Vatandaşlar İçin Alkışlanacak Proje! Tillo Belediyesi ve Siirt Barosu İmzaları Attı, Adli Yardım Projesi Resmen Hayata Geçti!

Siirt Barosu ve Tillo Belediyesi arasında 'Baro ve Belediye İş Birliği ile Adli Yardım Projesi' adı altında protokol imzalandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Protokol, Tillo  Belediyesi’nde, Belediye Başkanı İdham Aydın ve Baro Başkanı Av. Muhammed Alptekin tarafından imzalandı. İmza töreninde, Baro Genel Sekreteri Av. Musap Tetik, Baro Yönetim Kurulu üyesi  ve Av.Fatih Kayar yer aldı.

Protokol; dezavantajlı ve ekonomik güçsüzlükleri nedeniyle korunmaya muhtaç, avukat tutamayan ve savunma hizmetlerinden yeterince yararlanmayan vatandaşların sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hak arama hürriyetini kullanabilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.


Protokol ile Tillo’da yaşayan ve maddi açıdan güçsüz oldukları için adalete erişimde zorlanan vatandaşlara baro tarafından sunulan adli yardım hizmetinin maddi kaynağı artırıldı. Bu kaynak artırımıyla daha çok vatandaşa ücretsiz avukat ataması yapılabilecek.

Siirt Baro Başkanı Av. Muhammed ALPTEKİN, “Adli yardım konusunda adalete erişimi gittikçe zorlaşan vatandaşlara Barolardan ücretsiz avukatlık hizmeti veriyoruz. Son zamanlarda sadece yapabildiğimiz şey şiddete uğrayan kadınlara hukuki desteklerini sağlayabiliyorduk. Son ekonomik gelişmeler karşısında orada yetersiz kalıyoruz. Bize başvuran kadınlara da avukatlık hizmete veremez duruma geldik. Böyle olunca Belediyelerin hatta Özel İdarelerin bu adli yardımda destek vermesinde yasal zemin olduğunu farkedince bu kapsamda Tillo Belediye Başkanımız İdham  AYDIN’la görüşerek iş birliği protokolü hazırladık. Siirt’teki tüm belediyelerle ve il özel idaresiyle de görüşmelerimizi sürdürüp olumlu dönüşler olacağını düşünüyorum. Birlikte güzel şeyler yapacağız. Tillo  Belediyesinin bu davranışı örnek ve öncü davranıştı, kendilerine teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, “Dezavantajlı gruplara savunma hakkının verilebilmesi için Baro bütçelerinin tümüyle yeterli olmadığını veya yeterli olsa bile daha iyi savunma yapabilmeleri için ekonomik bir havuz oluşturmaları gerektiğinin ve böyle bir projelerinin olduğunu söylediler. Bizim de belediyemizin bütçesi her ne kadar kısıtlı olsa da toplumda ki dezavantajlı kısımlara bir katkımız olsun dedik. Özellikle ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara önceliği vereceklerini söyleyince bizde sosyal  belediye anlayışıyla  bu projeye katkı sunma noktasında meclisimiz ile birlikte karar aldık.Böyle bir işbirliği için Baro başkanımız ve yönetimine teşekkür ederim.” dedi.

Siirtli Vatandaşlar İçin Alkışlanacak Proje! Tillo Belediyesi ve Siirt Barosu İmzaları Attı, Adli Yardım Projesi Resmen Hayata Geçti!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN