Siirtli Sporcu Ataker 100 Kilometrelik Ultra Maratonu Tamamladı

Balıkesir Cunda Adası'ndan başlayıp Asos Antik Kenti'nde sona eren 100 kilometrelik ultra maratonu, Siirtli sporcu Muhammed Abdulkadir Ataker başarıyla tamamladı. Zorlu parkuru yalnızca 6 sporcu bitirebildi.

Balıkesir’in Cunda Adası’nda start alan ve Çanakkale’nin Asos Antik Kenti’nde sona eren 100 kilometrelik dayanıklılık koşusunda Siirt’i temsil eden Muhammed Abdulkadir Ataker, önemli bir başarıya imza attı.

Yaklaşık 2,5 maratona eş değer mesafeyi kapsayan ve aralıksız koşulan organizasyona 10 ilden 20 sporcu katıldı. Aralarında özel kuvvetlerde görev yapan sporcuların da bulunduğu etkinlikte, katılımcılar dayanıklılık ve kondisyonlarını test etti.

Sadece 6 Sporcu Tamamlayabildi

Derecelendirme yapılmayan organizasyonda temel hedef parkuru tamamlamak olarak belirlenirken, yarışmayı yalnızca 6 sporcu bitirebildi. Siirtli Muhammed Abdulkadir Ataker de bu zorlu parkuru tamamlayan sporcular arasında yer alarak önemli bir başarı elde etti.

 

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme