- Haberler
- Siirt Haber
- Siirtli Öğrenciler TÜBİTAK Türkiye Finalinde: Bölge Birincisi Proje Ankara'da Yarışıyor
Siirtli Öğrenciler TÜBİTAK Türkiye Finalinde: Bölge Birincisi Proje Ankara'da Yarışıyor
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkçe alanında bölge birincisi olan Siirt Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencileri, Ankara'daki Türkiye finallerinde illerini temsil ediyor.
Haberin Özeti
- • Siirt Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencileri Ilgın Küçüker ve Kemal Uncu, TÜBİTAK 2204-B Türkçe kategorisinde bölge birincisi oldu.
- • Öğrenciler, danışman öğretmenleri Ercan Ant rehberliğindeki projeleriyle Ankara'daki Türkiye finallerinde Siirt'i temsil ediyorlar.
- • Prestijli TÜBİTAK 2204-B yarışması, ortaokul öğrencilerini bilimsel araştırmaya teşvik ederken, bu başarı ilin eğitim kalitesini yansıtıyor.
Siirt Özel Bahçeşehir Ortaokulu öğrencileri Ilgın Küçüker ve Kemal Uncu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın Türkçe kategorisinde bölge birincisi olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı. Öğrenciler, danışman öğretmenleri Ercan Ant'ın rehberliğinde geliştirdikleri proje ile Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen final yarışmasında Siirt'i temsil ediyor.
Yurt genelinden yüzlerce projenin yarıştığı TÜBİTAK 2204-B, ortaokul öğrencilerini bilimsel araştırma ve proje geliştirme konusunda teşvik etmeyi amaçlayan prestijli bir yarışma olarak öne çıkıyor. Bölge eleme aşamasını birincilikle geçen Siirtli öğrencilerin Türkiye finaline taşınması, ilin eğitim alanındaki başarısı açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü, final sürecinde öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyerek süreci kamuoyuyla paylaştı.
Danışman öğretmen Ercan Ant'ın yönlendirmesiyle şekillenen projenin yarışma sürecinde bilimsel yeterliliği ve özgün yaklaşımı nedeniyle jüri tarafından takdirle karşılandığı öğrenildi. Öğrencilerin Türkiye finalindeki performansı merakla bekleniyor.
Bakmadan Geçme