- Haberler
- Siirt Haber
- Siirtli Öğrenciler TÜBİTAK'ta Zirvede: Türkiye Finallerine Yükseldiler
Siirtli Öğrenciler TÜBİTAK'ta Zirvede: Türkiye Finallerine Yükseldiler
Siirt, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda elde edilen önemli başarıyla gururlandı. Türkçe alanında bölge birincisi olan öğrenciler, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Haberin Özeti
- • Siirt Özel Bahçeşehir Koleji öğrencileri Kemal Uncu ve Ilgın Küçüker, TÜBİTAK 2204-B yarışmasında Türkçe alanında bölge birincisi oldu.
- • Van Bölge Sergisi'ndeki bu başarıyla öğrenciler, Türkiye finallerinde Siirt'i temsil etme hakkı kazandı.
- • Öğretmen Ercan Ant danışmanlığındaki bu derece, Siirt eğitimindeki nitelikli çalışmaların somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında Van Bölge Sergisi’nde elde edilen başarı, Siirt’te büyük sevinç yarattı.
Siirt Özel Bahçeşehir Koleji öğrencileri Kemal Uncu ve Ilgın Küçüker, Türkçe ana alanında gösterdikleri üstün performansla bölge birincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Başarılı öğrenciler, bu dereceleriyle Türkiye finallerinde Siirt’i temsil etme hakkı kazandı.
Projeleriyle jüri üyelerinin takdirini kazanan öğrencilerin danışmanlığını ise öğretmen Ercan Ant üstlendi.
Siirt’te Eğitimin Başarısı
Elde edilen bu başarı, Siirt’te eğitim alanında yürütülen nitelikli çalışmaların somut bir göstergesi olarak değerlendirildi. Öğrencilerin azmi, disiplinli çalışmaları ve bilimsel üretime olan ilgileri dikkat çekti.
Eğitim camiası, bu başarının diğer öğrencilere de ilham kaynağı olacağını belirtirken, Siirt’in akademik başarı grafiğinin her geçen gün yükseldiğine vurgu yaptı.
Hedef Türkiye Finalleri
Bölge birinciliği elde ederek Türkiye finallerine yükselen öğrencilerin, final sürecinde de önemli bir başarı elde etmesi bekleniyor.
Yetkililer ve eğitimciler, Siirt’i temsil edecek öğrencilere başarı dileklerini ileterek, elde edilen derecenin ilin eğitim vizyonuna önemli katkı sunduğunu ifade etti.
Bakmadan Geçme
