Siirtli mevsimlik işçilere ırkçı saldırı iddiası!

Siirt'ten, Aydın'ın Nazilli ilçesine mevsimlik isçi olarak giden 40 kişi uğradıkları ırkçı saldırı sonucunda, işlerini bırakıp Siirt'e dönme kararı aldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İddiaya göre, Siirt’in Şirvan ilçesinden, Aydın’ın Nazilli İlçesine bağlı Kızıldere köyüne incir toplamak için giden mevsimlik işçiler bir grubun saldırısına uğradı.

Mesai saati dışında köy meydanında bulunan markette alışveriş yaptıkları sırada bir grubun sözlü saldırısına uğrayan Siirtli işçilerin daha sonra takip edilip kaldıkları bina, 12 kişilik grup tarafından taşlı ve sözlü saldırıya mağruz kaldığı iddia edildi.

Siirt’ten mevsimlik işçi olarak Aydın’a giden Sabri Konak, "Geçtiğimiz gün iki arkadaşımız markette bir grubun sözlü saldırısına uğradı. Ardından takip edilip kaldığımız evler 12 kişilik grup tarafından basılıp sözlü ve fiziksel saldırıya uğradık. 

Muhtarı arayarak durumu bildirdik. Olay yerine gelen muhtar, saldırıyı yapan grubu uzaklaştırarak bizlere saldırıyı gerçekleştiren grubun sarhoş olduğunu ve onlar adına özür diledi.

Bizler yapılan bu saldırı karşısında can güvenliğimiz olmadığından dolayı Siirt’te dönme kararı aldık. Şu an Siirt yolundayız ve  Pazartesi günü Siirt’te olacağız." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Akın demirhan | 06 Ağustos 2023 14:19

    Ulan hakkatende bu bizim doğunun insanları akıllınmazlar yıllardır gidersiniz fındık toplamaya size hakaret darp ettikleri halde yine giderseniz şimdi de Aydın'a gittiniz ulan aklınızı başınıza alın bırakın fındıkları incirleri domatesi üzümü toplamayı çürüsünler yerinde siz böyle onların ayagina kdr gittiğiniz sürece size böyle her kötü muameleyi yaparlar yazık size be bırak ne hallleri varsa görsünler kendileri toplasınlar .

BUNLARA DA BAKIN