Siirtli Kadınlar Depremzede Vatandaşlar İçin Kıyafet ve Oyuncak Üretimine Başladı!

Olgunlaşma Enstitüsü'nde bir araya gelen usta öğretici kadınlar, depremzede vatandaşlar için sweatshirt, atkı, bere, şal ve atık kumaşlardan da çocuklar için dolgu oyuncak üretimine başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

 Siirt Olgunlaşma Enstitüsü'nde bir araya gelen usta öğretici kadınlar, depremzede vatandaşlar için çeşitli kıyafetler dikiyor.

Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nde bir araya gelen usta öğretici kadınlar depremzede vatandaşlar için Sweatshirt, atkı, bere, şal ve atık kumaşlardan da dolgu oyuncak üretimine başladı.

Siirt Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sevda Onay, “Depremzede vatandaşlarımıza Sweatshirt, çocuklarımıza atkı, bere, şal ve atık kumaşlardan da dolgu oyuncak yapımına başladık.” açıklamasında bulundu.

Siirtli Kadınlar Depremzede Vatandaşlar İçin  Kıyafet ve Oyuncak Üretimine Başladı!

“Depremin olduğu günden itibaren arkadaşlarımızla beraber çalışıp depremzedelere yaptığımız ürünleri ulaştırmaya çalışıyoruz.” Diyen Onay, “Milli eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğünün seferberliğinde Siirt Olgunlaşma Enstitüsü olarak, depremzedelere katkı sağlamak istedik. Usta öğretici arkadaşlarımızla birlikte depremzedelerimize yetişkin Sweatshirt, çocuklarımıza atkı, bere, şal ve atık kumaşlardan da dolgu oyuncak yapımına başladık.” İfadelerini kullandı

Siirtli Kadınlar Depremzede Vatandaşlar İçin  Kıyafet ve Oyuncak Üretimine Başladı!

“Televizyon karşısında depremzede vatandaşlarımıza ancak dua edebiliyorduk.” diyen usta öğreticisi Melek Batğı (38), “Siirt Olgunlaşma Enstitüsü olarak bir nebze de olsa depremzede vatandaşlarımıza katkıda bulunmayı düşündük. Umarım bu tür felaketleri bir daha yaşamayız. Depremzede vatandaşlarımıza Sweatshirt, atkı, şal, dikimine başladık. Atık olan malzemelerden de çocuklarımız için oyuncak dikiyoruz.” İfadelerini kullandı

Siirtli Kadınlar Depremzede Vatandaşlar İçin  Kıyafet ve Oyuncak Üretimine Başladı!

Onların acılarına ortak olmaya çalıştık açıklamasında bulunan usta öğreticisi Muhbet kayar (42), “Depremzede kardeşlerimize üretim yapmaya başladık. Sweatshirt, atkı, bere kalan kumaşlarımızı da nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük ve onları sevindirebilecek ürünler üretmeye çalıştık. Dilerim bir daha böyle bir acı yaşanmaz hiçbir insanın da yaşamasını istemeyiz böyle bir acıyı. Onların acılarını paylaşıyoruz.” Dedi.

Siirtli Kadınlar Depremzede Vatandaşlar İçin  Kıyafet ve Oyuncak Üretimine Başladı!

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN