Siirtli İş İnsanları İlçinler Depremde Hayatını Kaybeden Doktor Yeğenleri Adına Fen Lisesi'nde Mescit Yaptırdılar

​​​​​​​Siirtli iş insanları Beşir, Salih ve Barış İlçin, asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya'da hayatını kaybeden doktor yeğenleri Saadet Merve İlçin adına Türk Telekom Fen Lisesi'nde mescit yaptırdılar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Deprem felaketinde Malatya ili Özalper Mahallesi Turgut Özal Bulvarı Trend Garden Residence'da kalan Siirtli iş insanı Beşir, Salih ve Barış İlçin'in yeğeni genç doktor Saadet Merve İlçin, enkaz altında kaldı. Talihsiz kadının bir haftalık arama kurtarma çalışması sonucu cansız bedenine ulaşıldı.

İş insanı İlçinler, doktor yeğenleri adına mezun olduğu Türk Telekom Fen Lisesi’nde 200 kişilik mescit yaptırdı.

İş insanı Barış İlçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 aylık uğraşlarımız sonucu mescidi yeğeni Saadet Merve İlçin adına yaptırdıklarını söyledi.

İlçin, şöyle konuştu:

“8 ay önce yeğenimizi Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde Malatya ilinde kaybettik. Yeğenimizin ruhuna mescit yaptırmaya karar verdik, babasının da bundan haberi yoktu, ona da sürpriz yapalım dedik. Ona bir rahmet getirtmişsek ne mutlu bize. Kendi mezun olduğu okulda mescit yaptırmak bizim için ayrı bir sevinç. Mescidin yapımında emeği geçen okul yönetimine teşekkür ederim. Mescidin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN