Siirtli Ev Sahipleri Siirtlilere Ambargo Uyguluyor: 'Siirtlilere Ev Vermiyorlar'

Siirt'te kiralık ev arayanlar, Siirtli ev sahiplerinin 'Siirtlilere ev vermiyoruz' sözüyle karşı karşıya kalıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in son yıllarda kronik sorunu haline gelen kiralık ev sorunu, ev arayan vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Kentte kiralık ev arayan vatandaşlar, emlakçılara gidince "Siirtli misiniz? Buralıysanız evi size veremiyoruz, ev sahibi özellikle Siirtli olmasın diyor" konuşmasına şahit oluyor.

Kentte, Siirtlilere ev vermeyenlerin sayısı artarken, bunun nedeni de henüz bilinmiyor. 

"Nedir Bu Yabancı Sevdası"

İlimizde bir daireyi kiralamak isterseniz Siirtli olmamanız gerekiyor. Ev sahiplerinin bu olaya bir bahanesi de şöyle; "Siirtliler kalabalıktır, çocukları evde gürültü yaparak komşuları rahatsız ediyor, dışarıdan gelenlerin çocuğu yok, onlar gürültü yapmıyor."

Siirt'te bu ayrımcılığı yapanlara anlam verilemiyor. Özellikle yeni evlenen çiftleri zor durumda bırakan bu davranıştan vazgeçilmesini bekliyoruz. Yabancılardan daha fazla kira alacağını düşünen ev sahipleri, aynı ücreti Siirtlilerin de verebileceğine inanmıyor mu?

Siirtlilere ev vermiyoruz diyip kendilerini gizleyen bu ev sahiplerinin ortaya çıkıp, Siirtlilere neden ev vermiyorsunuz sorusuna mantıklı ve vicdanlı bir yanıt vermesini bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Metin Armur | 04 Ocak 2024 17:52

    Siirtliler dedikodu yapıyor, ev sahibi kirayı artirinca onu bütün siirtte yayıyorlar, kira hep 2 bin 3 bin gibi rakamlarda kalsın istiyorlar, yabancılarla konuşmak daha rahat işine gelirse otur gelmezse çıkarsın diyebilirsin

BUNLARA DA BAKIN