Siirtli Eski Vali Hikmet Tan Hayatını Kaybetti!

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Ankara'da tedavi gören emekli Siirtli Vali Hikmet Tan, Ankara'da 82 yaşında hayatını kaybetti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirtliler Dayanışma Vakfı (SİDAV )tarafından yayınlanan taziye mesajına göre; merhum emekli Vali Hikmet Tan’ın cenazesi yarın İzmir Karşıyaka mezarlığında öğlen namazına müteakip defnedilecek.

İŞTE SİDAV’IN AÇIKLAMASI:

“Vakıf üyelerimizden değerli hemşerimiz emekli vali Hikmet TAN vefat etmiştir. Cenazesi yarın (30.03.2023) Karşıyaka mezarlığında öğlen namazına müteakip defin edilecektir. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dileriz.”

HİKMET TAM KİMDİR?

Hikmet Tan, (d. 1941, Şırnak), Türk bürokrat. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1965 yılında mezun olmuştur.

Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Bursa Osmangazi ve Tirebolu kaymakamlıkları, Giresun vali yardımcılığı, Van ve Adıyaman valilikleri yapmıştır.

SUİKAST GİRİŞİMİ

2 Temmuz 2004 tarihinde Van Valisi olarak görev yaparken, Makam aracının valiliğe ulaşmasına ramak kala, uzaktan kumandalı bomba patlatılmıştır. Olayda, dört kişi ölmüştür.

Merkez valisi olarak görev yaparken 11 Şubat 2006 tarihinde yaş haddinden emekli olmuştur. Evli ve televizyon programcısı Erkan Tan ile tiyatrocu Arzu Tan’ın babasıdır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN