Siirtli Eski Bakandan Gündeme Dair Önemli Açıklama

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'Can Atalay' kararları için, 'Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize' değerlendirmesinde bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yargıtay'ın Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına çeşitli cephelerden tepkiler devam ediyor. 

AK Parti hükümetlerinde 2003-2009 yılları arasında uzun süre Milli Eğitim bakanlığı yapan Hüseyin Çelik, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaparak; 

"Yıllar yılı, başını Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Yekta Güngör Özden, Nuh Mete Yüksel ve benzerlerinin başını çektiği, vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize!!! Bu yargıya ve anlayışa sahip olunan ülkede, bir de kalkmış, AB’nin eleştirilerine karşı efeleniyoruz. Aynada kendimizle yüzleşmek için vakit geldi geçiyor bile. Cumhuriyetin 100. Yılı değil de 1000. yılı olsa ne yazar. Cumhuriyet, Cumhuriyet olmadıktan sonra yaşının ne önemi var… Unutmayalım ki, Suriye, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Çin, Rusya, Küba, Venezuella da Cumhuriyet’tir…."  değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN