Siirtli Çiftçilere Pat Pat Kullanımında Hayati Uyarı! O Mekanizmayı Sakın Devre Dışı Bırakmayın!

Siirt'te havaların ısınmasıyla birlikte tarla çapası için kullanılan 'pat pat' adı verilen tarım aracının kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri, pat pat satıcısı Şükrü Çekin anlattı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirtli çiftçilere önemli uyarılarda bulunan Çekin, “çiftçilerimiz rahatlığı için canlarından oluyor.” Dedi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Siirt’te tarla sürümü esnasında çiftçilerin dengesini kaybederek vücutlarını pat pat adı verilen tarıma aracının bıçaklarına kaptırarak ölümlü ve ağır yaralanmalı kazaların önüne geçilmesi için önemli uyarılarda bulundu.

Siirtli çitçilerin, pat pat aracının otomatik fren sistemini devre dışı bıraktıkları için kazaların yaşandığına dikkat çeken Çekin, “ ne olursa olsun çiftçilerimiz otomatik fren sistemini devre dılı bırakmasınlar. Çiftçilerimiz kendi rahatlıkları için canından oluyorlar, otomatik fren sistemini kapattığımız zaman olası bir devrilme anında pat pat aracı durmaz, durmayınca dengesini kaybeden çiftçimizin üzerine devriliyor hal böyle olunca keskin bıçaklarının arasına giren çiftçilerimiz ölümlü ve veya ağır yaralanmalı kazalara sebep oluyor.” Açıklamasında bulundu.

Çekin son olarak “çiftçilerimizden ricamız dediğimiz gibi pat pat aracının bıçak kesimini lütfen devre dışı bırakmasınlar” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ahmet Tokay | 25 Mart 2024 14:28

    Maşallah Çekin ticaret her zaman olduğu gibi Siirt'e ve çiftçilerine katkı sunmaya devam ediyor. İyiki varsın Çekin Ticaret

BUNLARA DA BAKIN