Siirtli arıcılara 11 milyon değerinde arılı kovan dağıtıldı

Siirt'te 295 arı yetiştiricisine 11 milyon 221 bin TL değerinde 5 bin 900 arılı kovanı dağıtıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Kırsalda Üretim ve İstihdam İçin Arıcılığın Geliştirilmesi’ projesiyle, 295 arıcıya törenle, 11 milyon 221 bin TL değerinde 5 bin 900 arılı kovan dağıtıldı.

Tarım ve Ağaç Müzesi'nde düzenlenen törende konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Türkiye’de en önemli bal üreticisi iller arasında yer aldıklarını ifade ederek, “Siirt 2 bin 500 tona yaklaşan bal üretimi ve 178 bin civarındaki arılı kovanıyla Türkiye’de en önemli bal üreticisi iller arasındadır. Biz il olarak önümüze bir hedef koyduk. Bu hedefimiz kısa zamanda 250 bin arılı kovan ve yaklaşık olarak 35 bin ton bal üretimidir. Burada Pervari balımız marka değeri ve coğrafi işaretimiz bulunmaktadır. Biz Pervari balımızın yanında yine marka değeri olan Şirvan, Kurtalan, Eruh, Tillo ballarımızın tanıtımını yapacağız ve markalaştırma sürecini başlatacağız. GAP idaresi Başkanlığı son 5 yılda 29 proje desteği verdi. Bunların yaklaşık tutarı 28 milyon 500 bin lira tutarındadır. Bu tür arıcılığın ve Siirt tarımının geliştirilmesine yönelik projelerimiz aralıksız devam edecektir. İlimizde 1500 adet arıcı ailesi istihdamını ve geçimini bal üretiminden karşılamaktadır. Siirt’te arıcılığın geliştirilmesi için projelerimiz ve desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Teşvikler sayesinde yüzlerce insanın üretime katkı sunduğunu belirten Siirt Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faik Efe de, ”Bu tür projeler sayesinde yüzlerce aile iş sahibi oluyor ekmek kazanıyor. Üretime katkı sunuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN