Siirt Yeşilay Şube Başkanı Tanık'tan Sigarasız Yaşam Çağrısı

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde açıklama yapan Tanık, Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Tütün bizi ve geleceğimizi zehirliyor' mesajına dikkat çekti. Tütün kullanımının her yıl dünyada 8 milyon insanın ölümüne neden olduğunu hatırlatan Siirt Yeşilay Şube Başkanı Şener Tanık , 'İnsan sağlığı için ölümcül etkileri olan tütün, çevre kirliliğini de önemli ölçüde artırıyor. Tütün ekimi küresel olarak yaklaşık 22 milyar metrik ton su gerektiriyor ve her yıl yaklaşık 600 milyon ağacın kesimine neden oluyor' ifadelerini kullandı. Tanık,  Elektronik sigaraların da en az sigara kadar bağımlılık yapıcı olduğunun altını çizdi. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Yeşilay Şube Başkanı Şener Tanık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında yaptığı açıklamada tütün kullanımının hem sağlık hem de çevre üzerindeki etkilerine dikkat çekerek herkesi tütünsüz bir yaşama davet etti. Dünya Sağlık Örgütünün de Dünya Tütünsüz Günü kampanyasında “Tütün bizi ve gezegenimizi zehirliyor” mesajına dikkat çeken Tanık, hem tütün ürünlerinin hem de elektronik sigaraların insan sağlığını ve çevreyi tehdit ettiğinin altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 8 milyondan fazla kişinin tütün kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Siirt Yeşilay Şube Başkanı Şener Tanık şunları ifade etti:

“Sigara; kanser, felç ve kalp krizinin yanı sıra kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi solunum yolu rahatsızlıkları dâhil olmak üzere birçok hastalığın önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Dünya Sağlık Örgütü, tütün kullanımının her yıl neden olduğu ölümlerin 65 bininin çocuklar arasında görüldüğünü ve 1,2 milyondan fazlasının pasif içiciliğe bağlı olduğunu tahmin ediyor. İnsan sağlığı için ölümcül etkileri olan tütün, çevre kirliliğini de önemli ölçüde artırıyor. Tütün ekimi küresel olarak yaklaşık 22 milyar metrik ton su gerektiriyor ve her yıl yaklaşık 600 milyon ağacın kesimine neden oluyor. Özetle, tütün endüstrisi her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olurken gezegenimizin kaynaklarına ve ekosistemine de zarar veriyor. Kendi sağlığımız ve gezegenimiz için sigarayı bırakmamız gerekiyor.”dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN