Siirt, Yeni Sezonda da Profesyonel Ligde Yer Alamayacak
2024-2025 sezonunun tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'deki profesyonel futbol liglerinde yeni sezonun yapısı da netleşti. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı bilgilere göre, 2025-2026 sezonunda 65 ilden toplam 139 takım sahaya çıkacak. Ancak Siirt, bu yıl da profesyonel liglerde yer bulamayan iller arasında kaldı.
Siirt Yine Temsil Edilemeyecek
Siirt’in yanı sıra Adıyaman, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Sinop, Şırnak ve Tunceli de herhangi bir profesyonel takımla liglerde yer almayacak. Bu 16 il, 2025-2026 sezonunda profesyonel düzeyde temsil edilmeyecek.
Liglerde Takım Dağılımı
Yeni sezonda:
Süper Lig'de 18 takım
1.Lig'de 20 takım, 2.Lig'de 37 takım ve 3.Lig'de 64 takım mücadele edecek.
Toplamda 139 kulüp profesyonel liglerde yer alacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun planlamasına göre bu sayı, 2026-2027 sezonunda 128’e, 2027-2028 sezonunda ise 120’ye düşürülecek.
İstanbul Takımlarından Yoğun Katılım
En fazla takım ise İstanbul’dan olacak. Toplam 21 İstanbul ekibi liglerde yer alırken, bunların 7’si Süper Lig’de sahne alacak.
Bakmadan Geçme





