- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt ve 45 İlde FETÖ Operasyonu: 82 Kişi Tutuklandı
Siirt ve 45 İlde FETÖ Operasyonu: 82 Kişi Tutuklandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik Siirt dahil 46 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası veya aranma kaydı bulunan 151 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerden 82’si tutuklanırken, 54’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Siirt’in de aralarında bulunduğu 46 ilde operasyonlar gerçekleştirildi.
Siirt’te yapılan operasyonlarda, örgütün çeşitli yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edilen şüphelilere yönelik işlem yapıldı.
Şüphelilerin; FETÖ’nün “adliye, askeri, eğitim, öğrenci ve mahrem yapılanmaları” içerisinde yer aldıkları, kriptolu haberleşme programı ByLock kullandıkları, ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları, örgüt içindeki sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları ve “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları belirlendi. Ayrıca münferit sınav soruşturmaları kapsamında bazı şüphelilerin mülakatlarda avantajlı şekilde kodlandıkları tespit edildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, milletin birlik ve beraberliğine, devletin bütünlüğüne ve vatandaşların huzuruna kasteden FETÖ ve benzeri yapılanmalara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayarak, operasyonlarda emeği geçen tüm birimleri tebrik etti.
Bakmadan Geçme