Siirt Valiliğinden vatandaşlara dolandırıcılık uyarısı

SİİRT Valiliği, vali, vali yardımcısı ve kamu görevlisi ismini kullanarak para talebinde bulunanlara karşı vatandaşları uyardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Son dönemlerde Siirt Valiliği ve Valilik bünyesinde farklı birimlerin adını kullanarak vatandaşları arayıp para talebinde bulunanlara karşı uyarı yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Son zamanlarda kendisini Vali, Vali Yardımcısı veya farklı unvanlarda Kamu Görevlisi olarak tanıtan kişiler tarafından; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş ve cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılığa teşebbüs ettikleri duyumu alınmıştır.

Valiliğimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımızdan, telefon, e-posta veya diğer iletişim yollarıyla Deprem veya farklı bir amaçla daha önceden duyurulan resmi hesaplar dışındaki farklı bir hesaba para yatırma talebi ve yöntemi kesinlikle bulunmamaktadır.

Bu şekilde herhangi bir Kamu Görevlisinin adı kullanılarak yardım talebinde bulunan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın 112 acil çağrı hattından ihbarda bulunmaları ya da İlgili Kolluk birimlerine müracaatta bulunmaları önemle rica olunur. Halkımıza önemle duyurulur.” Denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN