Siirt Valiliği: Sosyal Medyada Suç İçerikli Olabileceği Değerlendirilen 116 Adet Paylaşım Tespit Edildi

Siirt Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sosyal medyada 2786 hesap üzerinde, suç olabileceği değerlendirilen 116 adet paylaşım yapıldığının tespit edildiğini açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Valilik, Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sosyal medyada 2786 hesap üzerinde, suç olabileceği değerlendirilen 116 adet paylaşım yapıldığının tespit edildiğini açıkladı.
 
Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce;
06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem olayı ile ilgili olarak sosyal medya platformlarında ve açık kaynaklarda herkese açık olarak paylaşım yapan 2786 hesap üzerinde çalışma yapıldı. Suç içerikli olabileceği değerlendirilen 116 adet paylaşım tespit edildiği, kimlik tespiti yapılan 18 adet hesap ile ilgili tanzim edilen raporlar ilgili birimlere gönderildi.

Sosyal medya platformlarında, içeriği yağma, hırsızlık, yol kesme, yardım malzemelerinin yanlış yönlendirilmesi vb. infiale yol açabilecek ve hızlı müdahale gerektiren konular içeren (13) adet paylaşım ile ilgili tespitlere müdahalede bulunulxu.

Depremle ilgili 5651 sayılı Kanun kapsamında dolandırıcılık maksadı taşıyan 28 internet sitesi, erişimin engellemesi maksadıyla BTK USOM’a bildirildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN