• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Vakfının Uganda'nın Moraton Şehrinde Cami Ve Medrese Açılışı

Siirt Vakfının Uganda'nın Moraton Şehrinde Cami Ve Medrese Açılışı

Uganda'nın Moraton şehrinde, Siirt Vakfı tarafından yapılan yeni cami ve medrese, Baran ve Acar ailelerinin büyük destekleriyle açılışını gerçekleştirdi.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Genel Başkanı Zeki Akyüzlü, vakfın sadece ibadet mekanları inşa etmekle kalmayıp, aynı zamanda gıda yardımı, eğitim desteği, su kuyuları ve sağlık hizmetleri gibi birçok ihtiyaç alanında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Bu çalışmaların hem halk ve hem de üst düzey yöneticilerin takdirini kazandığını belirten Akyüzlü” Vakıf olarak Afrika’da açlık ve sağlık sorunları başta olmak üzere bir çok sorunla boğuşu insanlara bir nebze olsun yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak Uganda başta olmak üzere bir çok ülkede çalışmalar yapıyoruz.Bu ülkede sünnet şölenleri, kuyu açma çalışmaları,  başta yaygın olan katarakt ameliyatları olmak üzere sağlık hizmetleri veriyoruz. Önemsediğimiz bir çalışma da eğitim alanındadır. Bu alanda yatılı ve gündüzlü eğitim veren kurumlar açıyoruz. “ dedi. Yaptıkları çalışmaların yetkililer ve vatandaşlar tarafından takdir edildiğini belirten Akyüzlü “ Uganda Dış İşleri Başkanı Jeeoj Begos dahil yaptığımız bu çalışmalar yetkililer tarafından takdir ediliyor. Öte yandan halk tarafından takdir edilmesi bir çok kişinin de Müslümanlığa geçmesine neden oluyor. Dedi.

Bakmadan Geçme