Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarafından Fıstık Üreticilerine Eğitim Verildi

Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde, farklı köylerden 50 civarında Siirt fıstığı üreticisine Siirt fıstığında zararlı böcekler tanıtıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

illo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde, farklı köylerden 50 civarında Siirt fıstığı üreticisine Siirt fıstığında zararlı böcekler tanıtıldı.

Yürütücülüğünü Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Halil Dilmen ve Doç. Dr. Cevdet Kaplan Hocaların yaptığı “Siirt Fıstığı Bahçelerinde Yaygın Agonoscena pistaciae (Burck. And Laut.) (Hemiptera: Psyllidae)'ye Karşı Alternatif Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Yaygınlaştırılması” konulu ihtisaslaşma projesi kapsamında Tillo İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, farklı köylerden 50 civarında Siirt fıstığı üreticisine Siirt fıstığında zararlı böcekler tanıtıldı.

Bu zararlı böcekler içerisinde ana zararlı konumunda bulunan Agonoscena pistaciae (Antep fıstığı yaprak psillidi)’e karşı mücadele yöntemleri ve söz konusu zararlının verdiği zararın yanı sıra zararlıya karşı kimyasal mücadeleye alternatif olabilecek çevre dostu yaklaşımlarla alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verildi.

Bu çerçevede proje çalışmalarında zararlının mücadelesinde kullanılan bitkisel kökenli ilaç, doğal maddelerden elde edilmiş kaolin tozu ve sarı yapışkan tuzaklar tanıtılmış ve çalışmalardaki elde edilen sonuçlar üreticilere aktarıldı.

Üreticilerin sorunları dinlenerek, çözüm önerileri hakkında bilgiler verildi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN