Siirt Üniversitesi Türkiye'de 2. Oldu

Siirt Üniversitesi, Uluslararası İş Birliği ve Yayın Başarısıyla Türkiye'de 2. sıraya yükseldi!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Üniversitesi, Türkiye'deki üniversiteler arasında önemli bir başarı elde ederek endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranında devlet üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından her yıl yapılan değerlendirmede, 208 üniversite arasında 74 farklı gösterge üzerinden yapılan analizler sonucunda Siirt Üniversitesi çeşitli kategorilerde üst sıralarda yer buldu.

Eğitim ve öğretim, araştırma-geliştirme, proje ve yayın, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk gibi önemli başlıklarda değerlendirilen üniversite, özellikle endeksli dergi ve kitaplarda uluslararası iş birliği ile yayımlanmış yayın oranında gösterdiği performansla dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, üniversitenin akademik kadrosunun, alanlarındaki bilimsel çalışmalarıyla ülkenin ihtiyaçlarına etkili bir şekilde cevap verdiğini belirtti. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personeli tebrik eden Prof. Dr. Şındak, elde edilen bu ikinci sıranın gurur verici olduğunu ve başarılı çalışmaların devamını diledi.

Bu başarı, Siirt Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel alanda etkin bir rol oynadığını ve ülkedeki diğer üniversitelere örnek teşkil ettiğini gösteriyor. Siirt Üniversitesi'nin, bilim ve eğitim alanında elde ettiği bu çıkış, ülkenin genel bilimsel potansiyeline katkı sağlamak açısından önemli bir kilometre taşı olarak değerlendirilebilir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN