Siirt'te yerel seçimlerde aday olacaklar için istifalarda son gün 1 Aralık

Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) seçimlerde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevinden ayrılması gerekenler için tarihi açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye, yerel seçimler için 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) seçimlerde aday olabilmek için kanun gereği çekilmesi veya görevinden ayrılması gerekenler için tarihi açıkladı. Son istifa günü 1 Aralık 2023 olarak belirlendi.

Siirt’te yerel seçimlerde aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinin en geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar istifa etmeleri gerektiğine ve istifa etmelerine ilişkin esas ve usullerin 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 40. maddesi uyarınca belirlenmesine karar verildi."

YSK'nın konuya ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Mahalli İdareler Seçimleri 5 yılda bir yapılır. Her seçim döneminin 5. yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür." hükmüne istinaden Mahalli İdareler Seçimleri'nin 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN