Siirt'te Yemek ve Tatlı Yarışmalarında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Siirt'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması'nda 40 yarışmacı hünerlerini sergiledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması"nda 40 yarışmacı hünerlerini sergiledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Siirt Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde 15 Temmuz Meydanı'nda yemek yarışması düzenlendi.

Siirt'in yöresel lezzetlerinden perde pilav, kitel (etli, pirinçli ve reyhanı içli köfte) ekşili sumak, kışlık Siirt dolması ve bumbar (cokat) ile 29 kişinin ana yemek kategorisinde yer aldığı, 11 kişinin de yöresel tatlılardan aside (un helvası) varak kêak (pekmez tatlısı) imçerket (şekerli katmer) ile yarıştığı yarışmanın jüri heyetinde gastronomi yazarı danışman şef Mehmet Kudat, ürün geliştirme ve konsept danışmanı Şef Tahir Edebali, Şef Mehmet Türksoy, Şef Levent Avcı ve büryan ustası Murat Kayaalp yer aldı.

Jüri üyeleri, yarışmacıların görselliğe önem verdiği ve tabakları süslediği yarışmada masaları dolaşarak tabaklara konulan yemek ve tatlıları tadarak puanlandırdı.

Ana yemek kategorisinde perde pilavla Hülya Özyeşil birinci, Ayşe İlhan ikinci, Şerife Varol üçüncü, tatlı kategorisinde Türkan Barak birinci, Emine Bulgak ikinci ve Zeynep Erkoyuncu üçüncü oldu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, emeği geçenleri teşekkür etti, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirtti.

Siirt'in çok zengin bir mutfak kültürünün bulunduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Bu sene ikincisi düzenlediğimiz Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması dolu dolu geçti. Bu tür etkinliklerin Siirt'in tanıtımına katkı sağlayacak." dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Barış Kezer ise yarışmaya yoğun başvuru yapıldığını belirtti.

Ana yemekte 29, tatlıda ise 11 kişinin kıyasıya yarıştığını belirten Kezer, farklı kültür ve medeniyetlerin izlerini taşıyan Siirt'in doğa güzelliklerinin yanında zengin bir mutfak kültürüne de sahip olduğunu aktardı.

İçli köfte ile katıldığı yarışmada birinci gelen Hülya Özyeşil, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bir çocuk annesiyim, yemek yapmada çok başarılıyım. Atalarımızdan kalma perde pilavla katıldım. Sonucunu da birinci gelerek aldım." dedi.

Ev hanımı Reyhan Şendur da az puanla üçüncülüğü kaçırdığını dile getirerek, bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Meryem Kaya da ilk kez katıldığı yarışmanın çok heyecanlı geçtiğini aktardı.

Birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek ve üçüncüye de gram altının verildiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve plaketleri verildi.

Vali Hacıbektaşoğlu, etkinliğe katılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile stantları gezdi, yöresel ürünleri inceledi. Etkinlikler kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlarca açılan stantlarda yöresel ürünler sergilendi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN