Siirt'te Yanan TIR, Ormanlık Alana Sıçradı 

Siirt'in Baykan ilçesinde bir anda alev alan TIR'da çıkan yangın ormanlık araziye sıçradı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

İran'dan Mersin iline hurma taşıyan tır, Siirt'in Baykan ilçesinde bilinmeyen nedenle bir anda alev aldı. Yangını söndürmek ve çevreye yayılmasını önlemek için Siirt, Baykan ve Batman ilinden itfaiye ve orman işletme müdürlüğü ekipleri seferber edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ziyaret-Kozluk yolunda İran'dan Mersin iline hurma taşıyan tırın motor kısmında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın ormanlık araziye sıçradı. Sürücü, kendini araçtan atarak, canını kurtardı.

Yangının kısa sürede tüm araca yayılmasıyla, TIR tamamen alev aldı. Yangın çevredeki ormanlık araziye yayıldı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen Siirt, Baykan, Ziyaret ve Batman İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile orman işletme müdürlüğü ekipleri yangını söndürme çalışması başlattı.

Yangın Ormanlık Araziye Sıçradı

Ormanlık araziye sıçrayan ve rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına müdahale sürüyor.

"Devletin Tüm İmkanları Seferber Edildi"

Baykan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Emin Bağlı, yangın haberini alır almaz Siirt, Diyarbakır ve Batman'da bulunan tüm ekiplerin seferber olduğunu belirtti.

Siirt'te Yanan TIR, Ormanlık Alana Sıçradı 

"Yol Trafiğe Bir Süre Kapalı Olacak"

Yangını söndürmek ve orman arazisine sıçramasını önlemek için çalışmaların sürdüğünü belirten Bağlı, "Ekiplerimiz cansiperane bir şekilde yangını söndürmek ve çevreye yayılmasını önlemek için çalışıyor. Yangını kısa sürede söndüreceğiz ve trafiğe kapanan yolu hiçbir şey olmamış gibi yeniden açacağız. Sürücümüze ve ilçemize geçmiş olsun." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN