Siirt'te Vücudundan 20 Santimlik Dev Myom Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

Siirt'te vücudundan 20 santimlik dev Myom (kitle) çıkarılan hasta, Özel Hayat Hastanesi'nde yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

4 yıldır hayatını olumsuz etkileyen kitleyle yaşayan hasta, kitlenin başarıyla çıkmasının ardından sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ameliyat Korkusunu Yendi, Sağlığına Kavuştu 

4 yıl önce karnında ele gelen bir kitle tespit edilen 40 yaşındaki hasta, ameliyat olmaktan çekindiği için kitleyle yaşamak zorunda kaldı.

Hayat Hastanesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"40 yaşında olan hastamız, yoğun kanama, karında göğüs kafesinin altına kadar uzanan şişlik, ele gelen kitle,  yoğun adet kanamaları ve kansızlık şikayetleri ile başvurdu. 4 yıl önce de Myom tanısı olan hasta, korkusundan dolayı ameliyat olmamış, hastanın yaptığı araştırmalar sonunda bu tarz zorlu ve uygulanmasında başarılı bir ekip gerektiren  ameliyatların Hayat Hastanesinde yapıldığını öğrenen hasta  hastanemize başvurmuş, tetkikleri yapılan ve 20 santimlik dev Myomu  tespit edildikten sonra hastanemiz doktorlarından Op.Dr. Recep Bayraktar ve Doçent Dr. Akın Önder’in  ortak değerlendirmesi ile acil bir şekilde ameliyata alındı. 1.5 saatlik başarılı bir operasyon ile hastamızdan 2.600 gram ağırlığında dev kitle çıkarıldı. Bu kitle görüntü itibari ile 35 haftalık bir gebelik büyüklüğüne görünmekteydi. Hastamız 2 günlük müşahade’den sonra şifa ile taburcu edildi."

Siirt'te Vücudundan 20 Santimlik Dev Myom Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

Op. Dr. Recep Bayraktar operasyon sonrası yaptığı açıklamada hastaların 6 ayda bir rutin sağlık kontrollerini yaptırmaları gerektiğini bu olmasa bile anormal adet kanamaları karında ağrı, ele gelen bir şişlik, kansızlık gibi durumlarda kesinlikle doktora başvurmaları gerektiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN