Siirt'te Uluslararası Kur'an Ziyafeti: Gönüller Ayetlerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda ve Siirt İl Müftülüğü ev sahipliğinde düzenlenen 'Uluslararası Kur'an Ziyafeti Programı', Siirt Üniversitesi Merkez Konferans Salonu'nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kur'an'ın manevi ikliminde geçen programda, farklı coğrafyalardan gelen seçkin hafızlar salondakilere unutulmaz bir tilavet deneyimi yaşattı.

Programın moderatörlüğünü, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi İbrahim Noğman üstlendi. Etkinliğe Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Jandarma İl Komutanı Uğur Özmen, İl Müftüsü Şakir Pinal, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajına dikkat çeken Vali Dr. Kızılkaya, bu tür etkinliklerin toplumsal dayanışma ve manevi değerlerin güçlenmesinde büyük rol oynadığını ifade etti.

Kur’an’ın mesajını anlamanın ve hayatın merkezine yerleştirmenin önemine değinen İbrahim Noğman ise konuşmasında, “Kur’an bizden beş şey ister: Oku, anla, yaşa, yaşat ve tebliğ et” diyerek, bu mesajın her müminin hayatına yön vermesi gerektiğini belirtti.

İl Müftüsü Şakir Pinal de Kur’an-ı Kerim’in kalpleri dirilten yönünü vurgulayarak, Hz. Ömer’in İslam’la tanışma sürecini örnek gösterdi.

Gecede Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi ve “Birinciler Birincisi” unvanlı Ahmet Kuzu ile Fas’tan dünyaca ünlü kıraat üstadı Abdelbasset Ouarach, sergiledikleri tilavetlerle salondaki herkese derin manevi anlar yaşattı. Ayetlerin yankılandığı salonda huşû hâkimdi.

Program, yapılan dua ve hafızlara takdim edilen hediyelerle sona erdi. Katılımcılar, bu özel buluşmanın ardından hem Kur’an’la hem de birbiriyle yeniden kenetlenmenin huzuruyla salondan ayrıldı.

Siirt'te Uluslararası Kur'an Ziyafeti: Gönüller Ayetlerle BuluştuSiirt'te Uluslararası Kur'an Ziyafeti: Gönüller Ayetlerle Buluştu

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!