Siirt'te TPAO'nun bor hattı inşaatı için kamulaştırma yapılacak

MAPEG, TPAO'nun Siirt Kurtalan'da inşa edeceği ENH ve boru hattı için kamulaştırma yapacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Siirt Kurtalan’da inşa edeceği enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batman ve Siirt illerinin sınırları içinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/2563 hak sıra numaralı petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Mağrip-Toytepe arası enerji nakil hattı ve Yemişlik-Toytepe arası Petrol Boru Hattı için Siirt ilinin Kurtalan ilçesine bağlı Saipbeyli Köyündeki 169 ada, 1 numaralı parselin 3.101,75m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde; 11.555,25m2’lik kısmının ise irtifak hakkı kurmak suretiyle kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulunmuştu. 

MAPEG, TPAO’nun başvurusunu olumlu yanıtladı ve söz konusu arazilerin şirketin talebine uygun olarak kamulaştırılmasına karar verdi. 

Söz konusu arazilerle ilgili Kurtalan Asliye Hukuk Mahkemesince verilmiş; rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığını gösteren bir acele kamulaştırma kararı bulunuyor.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN