Siirt'te Taziye Yemekleri Yasaklanmalı! Taziye Sahipleri Acılarını mı Yaşayacak Yoksa İnsanlara Yemek mi Yetiştirecek!

Taziye sahipleri için büyük külfet olan taziye yemekleri, Aksaray'da valilik kararıyla yasaklanmıştı. Benzer karar Siirt içinde de alınmalı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te, taziye evlerinde yemek verilmesi son yıllarda gelenek haline geldi. Cenazelerin defnedilmesinin ardından üç günlüğüne kurulan taziyelerde, yakınlarını kaybeden vatandaşlar, bir taraftan yas tutarken diğer taraftan taziyeye katılanlara her gün yemek servisi yapmakla uğraşıyor. Bu durum, özellikle maddi imkânı olmayan vatandaşlara büyük yük getiriyor.

Taziye evlerinde yemek verilmesi bir gelenek haline gelmiş durumda. Bu durum taziye sahiplerini hem maddi hem de manevi yönden zorluyor.

AKSARAY'DA YASAKLANMIŞTI

Aksaray Valiliği, kent genelinde taziye yemekleri uygulamasına son verildiğini açıklamıştı. Valilikten yapılan açıklamada, cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgilerinin valiliğe ulaştığı belirtilerek, il genelinde taziye yemeklerinin yasaklandığı ifade edildi.
Açıklamada, yasağa uymayanlara, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi uyarında ceza verileceği belirtildi.

SİİRT’TE DE YASAKLANMALI

Siirt’te de taziye yemekleri sık sık şikâyet konusu olurken, Siirt Valiliği tarafından da benzer bir karar alınması bekleniyor.

 Vatandaşın alım gücünün her geçen gün daraldığı günümüzde, taziye yemekleri, taziye sahiplerine büyük külfet çıkarıyor. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için taziye yemekleri yasaklanmalıdır.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • Siirtli | 26 Ağustos 2023 14:29

    Taziyede yemek nedir arkadaş, rahmetli sevmeyeler dahil yemek yemeğe geliyor, adam sağken kapı komşusu acmi tokmu sorulmaz, ölenin hayrina yemek veriliyor. Bırakın bu isleri, ölen kisiyi yemek kurtarmaz.

  • Muhammet | 25 Ağustos 2023 15:30

    Taziye yemegi vermek sunnettir kaldirilamaz ama taziye sahipleri tarafindan degil akraba komsu ve yakinlar verir

  • mete | 25 Ağustos 2023 14:57

    biz siirtlilerde böyle bi sıkıntı yok taziye sahibi yemek yapmaz ve yapmalarınada müsade edilmez.Eş dost akrabaları taziye süresince yemek yapıp gönderiyorlar

  • Memet | 25 Ağustos 2023 13:56

    Aynen katılıyorum, Yazık günah özellikle taziye sahipleri bu yükün altından kalkamıyor yasaklansın , verilen çay da yasaklansın.

BUNLARA DA BAKIN