Siirt'te sel sonrası başvuru çağrısı: AFAD'dan 15 gün uyarısı

Siirt ve ilçelerinde 19 Nisan'da yaşanan sel felaketinin ardından AFAD, zarar gören vatandaşlara destek için başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

Siirt ve ilçelerinde 19 Nisan 2026 tarihinde etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen sel felaketinde zarar gören vatandaşlar için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Afet sonrası hasar tespit ve destek süreci kapsamında yetkililerden önemli bir açıklama geldi.

AFAD’dan vatandaşlara başvuru çağrısı

AFAD Siirt İl Müdürü Memet Cahit Akkoyun, selden etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başvuru sürecinin başlatıldığını belirtti. Akkoyun, taşkınlardan zarar gören vatandaşların AFAD İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Başvuruların ardından yapılacak hasar tespit çalışmaları doğrultusunda, vatandaşlara devlet tarafından ödenek sağlanacağı bildirildi.

15 gün içinde başvuru yapılmalı

Akkoyun, 19 Nisan tarihinden itibaren 15 gün içerisinde başvuruların yapılması gerektiğine dikkat çekerek, sürecin geciktirilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için başvuruların ivedilikle tamamlanmasının önem taşıdığı vurgulandı.

“Tüm ekiplerle sahadayız”

Sel felaketinin hemen ardından tüm ekiplerin sahaya indiğini belirten Akkoyun, hasar tespit ve destek çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Akkoyun açıklamasında, “Yağışların ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya koordinesinde tüm ekiplerimizle sahada gerekli çalışmaları yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir afet yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, selden etkilenen bölgelerde incelemelerin sürdüğünü ve zarar gören vatandaşların desteklerden faydalanabilmesi için başvuru sürecini kaçırmamaları gerektiğini belirtti.

 

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme