Siirt'te şap hastalığı için ilk etap aşılama çalışmaları tamamlandı

Siirt'te şap hastalığı için ilk etap aşılama çalışmaları tamamlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Türkiye'nin farklı illerinde görülen şap hastalığı SAT 2 virüsü sebebi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde çeşitli tedbirler alınarak uygulamaya konuldu.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şap hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, şehirde şap hastalığının yayılmasını engellemek için gerekli tüm önlemler alındığı belirtildi. Siirt'te alınan tedbirler çerçevesinde; Tüm Türkiye'de olduğu gibi kesim, İthalat ve ihracat dışında; il içi ve il dışı hayvan sevkleri ikinci bir emre kadar yasaklandığı bildirilen açıklamada, tüm Türkiye'de olduğu gibi kentte hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Kolluk Kuvvetleri ile koordinasyon sağlanarak şehrin giriş ve çıkış noktalarında yol kontrolleri yapılmaktadır. İlimiz Büyükbaş hayvan varlığımızın aşılanması için tüm imkanlar seferber edildi. Siirt genelinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün tüm imkanları seferber edilerek Şap hastalığı ile mücadele çerçevesinde büyük baş hayvanların tamamı aşılanarak ilk etap aşılama çalışmaları bitirildi. 3 Nisan 2023 Pazartesi gününden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığınca Şap hastalığı SAT 2 virüsü için özel geliştirilen aşının aşılama çalışmaları başlayacak kısa zamanda bitirilecektir. Bu dönem içinde et ve et ürünleri, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Satın alınacak et ve et ürünlerinin mutlaka veteriner hekim kontrolünde mezbahana ve kesimhanelerde kesilmiş olmasına, mezbahana mühürlü olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir" denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN