Siirt'te sağlık çalışanı saldırıya uğradı! HEP-SEN Siirt Şubesinden Tepki!

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli sağlık personelinin saldırıya uğramasının ardından HEP-SEN Siirt şubesi yazılı bir açıklama ile olayı kınadı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Olay 3 Haziran günü, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. 

Sarı alanda görevli sağlık personeli, iddiaya göre hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Durum üzerine beyaz kod uyarısı verildi.

Sağlık personeline saldırı girişiminde bulunan hasta yakınları, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Olayın ardından HEP-SEN Siirt Şubesi yazılı bir metin ile duruma tepki gösterdi.

HEP-SEN yaptığı yazılı açıklamada, “Gecesini gündüzüne katarak halka hizmet eden sağlık çalışanları, ne yazık ki  hemen hemen her gün sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır!” dedi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten HEP-SEN, açıklamasının devamında ise şunlara değindi:

“Son olarak sağlıkta şiddet kendisini Siirt Eğitim Araştırma hastanesinde göstermiş, meslektaşımız görevini yaparken kendini bilmez bir kişi tarafından sözel ve fiziksel şiddete uğramıştır! 

Tek görevi halkın sağlığını korumak ve iyileştirmek olan meslektaşlarımız ağır çalışma koşullarının yanında bir de bu menfur olaylarla daha çok yıpranmakta, bunun sonucunda psikolojik olarak ağır travmalar geçirmektedir. Nihayetinde yorucu çalışma koşullarının ve uğradığı şiddetin yaşatmış olduğu bu travma topluma sunulan sağlık hizmetlerinin de kalitesinin düşmesine yol açmaktadır. Unutulmamalıdır ki, sağlık çalışanları sadece hastalara değil, toplumun genel sağlığına da hizmet etmektedirler.

Savaş koşullarında bile sağlık emekçilerinin ayrı tutulduğu, her türlü şiddet eylemlerinden uzakta sağlık hizmeti verebilmesi için evrensel kurallar varken, meslektaşlarımız hastane içinde herkesin gözü önünde küfür ve şiddete maruz kalmaktadır. Bunu kabul etmemiz hele hele bu durumu normalleştirmemiz bizlerden beklenemez!

Sağlık emekçilerinin çalışma koşulları iyileştirilip güvenli hale gelmedikçe, halkımızın aldığı sağlık hizmetinin iyi ve kaliteli olması beklenemez! Bu sebeple, şiddetin her türlüsünün engellenmesi için yasal düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bu yasal düzenlemeler caydırıcı olmalı, sağlık emekçileri işlerini yaparken kendilerini güvende hissetmelidirler. Unutulmamalıdır ki sağlıkta şiddet lokal değil toplumsal bir sorundur!

Bizler HEP-SEN olarak uygulanan her türlü şiddetin karşısında, meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Dün, bugün ve yarın HEP-SEN hareketi meslektaşlarımıza karşı olan her türlü menfur hareketin cezasız kalmaması için gerekli adımları atacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN