• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Rüzgar Enerjisi Santrali Kuruluyor: ÇED Olumlu Kararı Verildi

Siirt'te Rüzgar Enerjisi Santrali Kuruluyor: ÇED Olumlu Kararı Verildi

Siirt'te Eruh, Pervari ve Merkez ilçelerinde rüzgar enerjisi santrali kuruluyor. ÇED süreci tamamlanan proje 8 türbinli ve 35 MWe kapasiteli olacak.

Siirt'te yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Pusula Su Yapıları Denetim Hizmetleri A.Ş. tarafından Merkez, Eruh ve Pervari ilçeleri sınırları içinde yapılması planlanan Hasa Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı verildi.

Proje kapsamında; Siirt’in Ekmekçiler, Çizmeli ve Palamutlu köylerinde 8 türbinli, 36 MWm/35 MWe gücünde ve 35 MWh enerji depolama kapasiteli bir rüzgar enerji santrali kurulması planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, proje 29 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği çerçevesinde incelendi. İncelemeler sonucunda proje için "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildiği bildirildi.

Kurulacak olan santral, hem bölgedeki enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sunacak hem de çevreye duyarlı enerji üretimini destekleyecek.

ARTI SİİRT

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!