Siirt'te Rasıl Hacar'a Giriş Ücreti 15 TL Oldu! Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Siirt'in turistik mekanlarından olan Delikli Taş'a (Rasıl Hacar) otomobille giriş ücreti 10 TL'den 15 TL'ye yükseltildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in turistik mekanlarından olan Delikli Taş'a (Rasıl Hacar) otomobille giriş ücreti 10 TL'den 15 TL'ye yükseltildi.

Botan Vadisi'ne tepeden kuşbakışı bakan ve çevre düzenlemesi yapılan Rasıl Hacar'a otomobille giriş ücretinin 15 TL olması bir kısım vatandaşlar tarafından normal karşıanırken, bir kısım vatandaşın da tepkisine neden oldu.

Siirtlilerin uğrak mekanlarından olan Delikli Taş'a yaya olarak gidenlerden de ücret alındığı belirtildi.

Sadece Rasıl Hacar Değil

Öte yandan Siirt'te bulunan diğer mesire alanlarının da ücretli olması halkın tepkisine neden oluyor.
Vatandaşlar İl Özel İdaresi Tesislerine otomobille gidince, 20 TL, Tillo Kaletül Üstad Tepesi için 15  TL, Kezer Mesire alanı için de 10 TL ücret ödüyor.

Rasıl Hacar Ve Botan Kanyonu

Altından tüm haşmetiyle geçmekte olan Uluçay’a (Botan) tepeden kuşbakışı bakan Taşbaşı Mağarası, ziyaretçilerine eşsiz bir manzara sunmaktadır. Siirt’in 4 kilometre güneydoğusunda bulunan ve Uluçay’a (Botan) yaklaşık 350 metre yükseklikten bakan mağara, dik kireç taşlarının milattan önceki devirlerde oyulmasıyla oluşmuştur.

Barınma amaçlı kullanıldığı bilinen mağara iç çeperini el vuruşlarıyla kazıldığı görülmektedir. İki mağara bulunan küçük bir pencere, mağaralar arası iç ulaşımı sağlamaktadır. Mağaranın hemen yanında dikine yükselen ve atlama taşı denilen bir kaya mevcuttur.

Taşbaşı olarak bilinen büyük mağaranın hemen yanında bulunan delikli taş eşsiz bir manzaraya sahiptir. Aşağıdan, kıvrım kıvrım ilerleyen Uluçay’ı (Botan Suyu) seyretmenin keyfi bambaşkadır. Rasıl Hacar Kanyonu, derin vadinin üzerinden çekilen fotoğraflarla olsun yamaç paraşütüyle olsun doğaseverleri beklemektedir.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Muhammet | 20 Mayıs 2022 22:00

    Keske bakim olsa wc leei b.... Goturuyor ne denetleme var nede bu memleketin sahibi vali.de belediyede ozel idarede uyuyor yazık bu memlekete

BUNLARA DA BAKIN