Siirt'te 'Psikososyal Destek Birimi' Protokolü imzalandı

Siirt Üniversitesi, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk PDR Derneği Siirt Şubesi afetzedelere psikososyal destek vermek amacı ile 'Psikososyal Destek Birimi' protokolü imzaladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Üniversitesi, Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk PDR Derneği Siirt Şubesi afetzedelere psikososyal destek vermek amacı ile “Psikososyal Destek Birimi” protokolü Siirt Üniversitesirektörlül binasında imzaladı.

RektörProf. Dr. Nihat Şındak; “Asrın felaketinden etkilenen beş bin sekiz yüz vatandaşımıza ev sahipliği yaptığımız bu süreçte, ilk gününden beri gerek akademik ve idari personelimizle gerek öğrencilerimizle; Siirt Valiliği ve İl Afet Koordinasyon Kurulu ile ne yapabiliriz ne ortaya koyabiliriz çabası içerisindeyiz. Böyle zor zamanlarda bazı şeylerin unutulması kolay olmuyor, bazen tıbbi destek bazen psikolojik destek gerekiyor. Bu çerçevede protokolünü kurduğumuz Psikososyal Destek Biriminin başta depremzede vatandaşlarımıza daha sonra PDR temsilcilerine, milli eğitim camiasına, üniversitemize, Siirt’imize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 “Psikososyal Destek Birimi” kurmak için senato salonumuzda gerçekleşen toplantıya Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ile Türk PDR Derneği Siirt Şube Müdürü Hüseyin Yıldırım ve beraberlerindeki heyetler katıldı.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN