Siirt'te oy kullanma saati farklı! Erken başlayıp erken bitiyor | Dikkat edin son dakikaya bırakmayın...

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Türkiye genelinde oy verme işlemleri açıklanan iller dışında saat 08.00-17.00 saatleri arasında olacak. Siirt dahil 32 ilde ise oy verme işlemleri saati 07.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Pazar günü sandık başına gidecek seçmenler için oy verme saatleri bazı illerde farklılık gösterecek. İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana gibi illerde oy verme işlemleri sabah saat 08.00’de başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye genelinde oy verme işlemleri açıklanan iller dışında saat 08.00-17.00 saatleri arasında olacak.

Siirt'te Oy Verme İşlemleri Hangi Saatler Arasında Yapılacak?

Siirt dahil 32 ilde ise oy verme işlemleri saati 07.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Oy verme işlemlerinin bir saat erken başlayıp erken tamamlanacağı (07.00-16.00) iller şu şekilde;

 

ADIYAMAN

AĞRI

ARTVİN

BİNGÖL

BİTLİS

DİYARBAKIR

ELAZIĞ

ERZİNCAN

ERZURUM

GAZİANTEP

GİRESUN

GÜMÜŞHANE

HAKKARİ

KARS

MALATYA

KAHRAMANMARAŞ

MARDİN

MUŞ

ORDU

RİZE

SİİRT

SİVAS

TRABZON

TUNCELİ

ŞANLIURFA

VAN

BAYBURT

BATMAN

ŞIRNAK

ARDAHAN

IĞDIR

KİLİS

NOT: Yukarıda listelenen illerde oy verme işlemleri sabah saat 07.00’de başlayacak ve 16.00’da sona erecek.

HANGİ RENK PUSULA NE ANLAMA GELİYOR?

Yerel seçimlerde seçmenler en az 4 farklı oy kullanacak. Büyükşehir belediye başkanlığı oy pusulası beyaz olurken il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula turuncu olacak. Belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası mavi, belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise sarı renkli olacak. Seçmenler oy verecekleri her pusulayı ayrı ayrı zarfa koyamayacak. Tüm oy pusulaları tek zarfta toplanacak ve sandıklara atılacak.

OY SAYIMINA BÜYÜKŞEHİR İLE BAŞLANACAK

Yerel seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erecek ve oy dökümü başlayacak. Oy sayımı işlemleri büyükşehirlerde sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık olarak gerçekleştirilecek.

Diğer illerde ise oy sayımına sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü ile başlanacak.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR OY KULLANACAK MI?

Almanya, Hollanda, ABD, İngiltere ve diğer birçok yabancı ülkede yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, yerel seçimlerde oy kullanamıyor. Yerel seçimlerde milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halkoylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy kullanılıyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN