• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı

Siirt'te Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı

Siirt'te olası orman yangınlarına karşı hazırlık kapasitesini artırmak amacıyla 'Orman Yangınları ile Mücadele ve Koordinasyon Eğitimi' gerçekleştirildi. Eğitimde kurumlar arası iş birliği, müdahale süreçleri ve afet yönetimi konuları ele alındı.

Siirt Valiliği öncülüğünde, olası orman yangınlarına karşı kurumların hazırlık seviyesini artırmak amacıyla "Orman Yangınları ile Mücadele ve Koordinasyon Eğitimi" düzenlendi. Siirt Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, son yıllarda iklim değişikliği ve artan sıcaklıkların etkisiyle sıklaşan orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi.

Siirt'te Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı

Toplantıda, yangınlara hızlı ve etkin müdahale edebilmek için kurumların görev ve sorumlulukları ile koordinasyon mekanizmaları masaya yatırıldı.

AFAD'ın Koordinasyon Görevi Vurgulandı

Eğitim programında konuşan Siirt AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, afet ve acil durumlarda sahadaki koordinatör kurumun AFAD olduğunu belirterek, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akkoyun, kentte meydana gelebilecek orman yangınlarında kurumların görev ve sorumluluklarının net şekilde belirlenmesinin, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesinin ve sahadaki birlikte çalışabilirlik kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Siirt'te Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı

TAMP Kapsamında Müdahale Süreçleri Anlatıldı

Toplantıda sunum yapan Van AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş ise Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında görev yapan afet çalışma gruplarının koordinasyon içinde çalışmasının önemine dikkat çekti.

Ulutaş, müdahale süreçlerinde yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi, kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi ve afetlere daha etkin müdahale edilmesine yönelik uygulamalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Siirt'te Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Koordinasyon Toplantısı

Ayrıca olay komuta ve koordinasyon sistemi, TAMP afet gruplarının devreye alınma süreçleri, İl AFAD Merkezlerinin görev ve sorumlulukları ile karar alma mekanizmaları hakkında da detaylı bilgiler paylaşıldı.

Kurum Temsilcileri Katıldı

Siirt Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda, olası orman yangınlarına karşı ortak hareket etmenin ve koordinasyonun önemine vurgu yapıldı.

Yetkililer, afetlere hazırlık çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirterek, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesinin afet yönetiminde büyük önem taşıdığını ifade etti.

Artı Siirt Haber Ajansı
Yorumlar 1
Komik Fıkra 05 Haziran 2026 19:35

AFAD müdürü şimdiye kadar kaç tane Orman Yangınına katılım sağlamıştır ?? Tekrar belirtiyorum yangına katılmak ayrı yangını organize etmek ayrı... Bu ülkedeki en büyük eksiklik herkes bir başkasının işini yapar ama hiç kimse kendi aslı işini yapmaz

Bakmadan Geçme