Siirt'te Newroz Ateşinin Yakılacağı İlk Adres Belli Oldu!

Newroz kutlamalarının yapılacağı Siirt'te, ilk newroz ateşinini yakılacağı adres ve tarih belli oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te Newroz Bayramının ateşi ilk yakılacağı adres Eruh ilçesi oldu. Kent genelinde bir çok noktada kutlanacak Newroz kutlamalarının ilk adresi ise Eruh ilçesi oldu.

DEM Parti Eruh İlçe örtüğü tarafından hazırlanan newroz programının tertip komitesi başkanlığını Halil Korkutata, yapacak.

DEM Parti İlçe binasında düzenlenen basın açıklamasıyla, newroz tarihini ve newrozun kutlanacağı alanı duyuran tertip komitesi tüm Siirt halkını, newroz ateşinin ilk yakılacağı adres olan Eruh ilçesine davet etti.

Tertip komitesi adına konuşan Halil Korkutata, “19 Mart 2024 Salı günü saat 12 de Kehnî Mêrgê Newroz meydanımıza newroz ruhu ile bütün Eruh halkımızı davet ediyoruz.” Dedi.

Korkutata, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Mezopotamya halkları için baharın başlangıcı, yeniliğin müjdecisi olan Newroz, Kürt halkı şahsında yüz yıllardır süren bir direniş ateşine dönüşmüştür. Halkımız için yeni bir doğuşun, yaşamın ve özgür bir geleceğin kıvılcımı olan Newroz, bugün başta Ortadoğu halkları olmak üzere tüm dünya halklarının kendini içinde gördüğü, sahiplendiği ve kutladığı gün olmakla birlikte tekçi,ve dehakların zulmüne ve zihniyetine karşı evrensel mücadeleyi temsil etmektedir.

“Newroz, direniş ve özgürlük olduğu kadar birliktir, bir olmadır. Dünyanın her yerindeki Kürtlerin yegâne talebi ve en kıymetli hayali ulusal birliktir. Newroz bayrağını bugünlere taşıyan tüm kahraman halkımıza sözümüz; birlik ve özgürlüktür. Karşıladığımız 2024 Newroz'u, yıllar sonra Eruh için çok büyük önem arz etmektedir 

Bu direniş ve inançla 19-03-2024 Salı günü saat 12 de Kehnî mêrgê newroz meydanımıza newroz ruhu ile bütün eruh halkımızı davet ediyoruz.

Zaman, direniş Newrozlarını özgürlük Newrozlarına dönüştürme zamanıdır. Newroz Pîroz Be”

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN