Siirt'te Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Siirt'te mera ıslah çalışmaları kapsamında, Kurtalan ilçesi Erdurağı, Akçalı ve Aksöğüt, Pervari ilçesinde Aydın ve Şakiran mahalleri, Yukarıbalcılar ve Tuzcular, Şirvan ilçesi Kesmetaş köylerinde Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2 adet hayvan içme suyu göleti, 5 adet hayvan gölgeliği, 1 adet süt sağım yeri ve aşılama ünitesi, 2 adet çoban barınağı, 115 adet hayvan suluğu ve yaklaşık 12.000 da alanda gübreleme çalışması yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mera ıslah preojesi kapsamında 2 adet hayvan içme suyu göleti, 5 adet hayvan gölgeliği, 1 adet süt sağım yeri ve aşılama ünitesi, 2 adet çoban barınağı, 115 adet hayvan suluğu ve yaklaşık 12.000 da alanda gübreleme çalışmaları yapıldı.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, çayır ve mera şube müdürü Nezir Ekinci köy muhtarı Ayhan Yıldız ile birlikte Şirvan ilçesi Kesmetaş köyü merasında yapılan çalışmaları yerinde incelediler, merada bulunan hayvan yetiştiricileri ile bir araya gelerek yetiştiricilerin sorunlarını yerinde tespit ederek taleplerini dinledi.

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından paylaşılan Mera Islah Projesinin detayları aşağıda verilmiştir;

Siirt İli Mera Islah Projeleri kapsamında Şirvan İlçesi Kesmetaş Köyünde 70 Metre betonarme hayvan su içme yalakları tamamlandı. 33.750 ha olan Siirt mera alanları il hayvan varlığının ancak % 6’lık kısmının kaba yem ihtiyacını karşılayabilmektedir.

Siirt mera alanlarının büyük bir kısmının ot verimi zayıftır. Siirt mera alanlarının ot verimini arttırmak, hayvan ve çobanların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini amacıyla, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından mera ıslah ve amenajman projeleri uygulanmaktadır.

Siirt İlinde; Kurtalan ilçesi Erdurağı, Akçalı ve Aksöğüt, Pervari ilçesinde Aydın ve Şakiran mahalleri, Yukarıbalcılar ve Tuzcular, Şirvan ilçesi Kesmetaş köylerinde uygulanan mera ıslah projeleri kapsamında  2 adet hayvan içme suyu göleti, 5 adet hayvan gölgeliği, 1 adet süt sağım yeri ve aşılama ünitesi, 2 adet çoban barınağı, 115 adet hayvan suluğu ve yaklaşık 12.000 da alanda gübreleme çalışmaları yapılmıştır.  

2023 yılında Şirvan ilçesi Kesme taş köyü mera ıslah projesi kapsamında küçükbaş hayvanların içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 70 metre uzunluğunda betonarme sıvatlar (hayvan su yalakları) merada hizmete girmiştir.

Proje kapsamında 2023 yılı sonuna kadar Şirvan ilçesi Kesmetaş köyüne 2 adet gölgelik ve süt sağım yeri, 1 adet çoban barınağı ve yeni su yalaklarının  yapımı planlanmaktadır.   

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, çayır ve mera şube müdürü Nezir Ekinci köy muhtarı Ayhan Yıldız ile birlikte Şirvan ilçesi Kesmetaş köyü merasında yapılan çalışmaları yerinde incelediler, merada bulunan hayvan yetiştiricileri ile bir araya gelerek yetiştiricilerin sorunlarını yerinde tespit ederek taleplerini dinlediler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN