Siirt'te mahalle sakinleri su sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi

Doğan mahallesi sakinleri, 2-3 yıldır su sıkıntısı çektiklerini, bir türlü kendilerine suyun ulaşmadığını ve 15 günde bir ancak tankerlerle kendilerine su verilmesinden şikâyetçi 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Doğan mahallesi 1223'üncü sokakta ikamet eden mahalle sakinleri, yaz ayı ile birlikte su sıkıntısı yaşamaya başladıklarını, 2-3 günde bir su verilmesine rağmen suyun evlerine ulaşmadan kesildiğini sorunun çözülmesi için Belediye, SİSKİ ile görüştüklerinde ise 2 kurumun topu birbirine atmalarından oldukça dert yanıyorlar.

Neredeyse her evin bir bahçesi bulunduğunu ifade eden mahalle sakinleri, bahçedeki ağaçların ve ektikleri sebzelerin susuzluktan kuruduğunu söyledi.

Siirt'te mahalle sakinler su sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi

"Su 2-3 günde verilmesine rağmen bizim evlerimize yetişmeden sular kesiliyor"

Yaklaşık 2-3 yıldır yaz ayı geldiğinde su sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Zahir Soğunç, "Su 2-3 günde bir verilmesine rağmen bizim evlerimize yetişmeden kesiliyor. Bize su verin diyoruz ama onlar suyu verdiklerini söylüyorlar, su mahallenin yarısına gelmeden kesiliyor, su bize yetişmiyor. Belediye ile SİSKİ arasında mekik dokuyoruz. Başvurmadığımız resmi kurum kalmadı. En sonunda isyan edecek belediyeye baskın yapacağız, buramıza kadar geldi." şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Yaz aylarında hep bu rezilliği çekiyoruz"

Susuzluktan Bıkıp usandıklarını ifade eden Soğunç, " Bu yazın sıcağında kavruluyoruz. Duş alamıyor, kıyafetleri yıkayamıyoruz, bayanlar bulaşıklarını yıkayamıyor. Yaz aylarında hep bu rezilliği çekiyoruz. Bahçelerimiz kurudu. Bu pahalılıkta bende kendi bahçemde sebze ekmek istiyorum su yok, ağaçların hepsi kurudu. Çocuklar duş alamıyor, kirli kıyafetleri ile halen yanımda duruyor. Devlet büyüklerimiz, valimiz gelip bu mahallenin halini görsün, bize çözüm bulsunlar."  çağrısında bulundu
Bize kimse su vermiyor

Siirt'te mahalle sakinler su sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi

Yaklaşık 3 aydır doğru dürüst evlerine su ulaşmadığını ifade eden Besne Soğunç," Çocuklarımız küçük çok sıkıntı yaşıyorlar. Bahçemizi dahi sulayamıyoruz. Belediye'ye gidiyoruz başka yere gönderiyorlar. Bize kimse su vermiyor. Bize tankerle su gönderiyorlar ama 3-4 güne ancak yetiyor. Temizlik, çamaşır, derken içmeye su kalmıyor. Karşı mahalleye su geliyor ama onlardan da alamıyoruz. gidip tankerle su satın alsak, havuza bıraksak, oradan da santrifüj ile yukarı çıkarsak gelecek elektrik parasıyla dünyanın parası 5-6 bin lira tutar." ifadelerini kullandı.

Bize suyun ulaşmadığını farklı bir kanaldan su verin dedik ama onu da yapmadılar

Mahalledeki en büyük sorunlarının su olduğunu ifade eden Hasan Sadak, "Biz bir şaşkınlık içerisinde kalmışız, rezil olmuşuz, bahçelerimiz kurudu.  Mahallemize su gelmiyor. Abdest dahi alamıyoruz, susuzluktan helak olup gideceğiz. Birkaç gün önce 5-6 kişiyle belediye ye gittik şikâyette bulunduk onlara bize suyun ulaşmadığını bu nedenle bize farklı bir kanal verin dedik ama onu da yapmadılar. Mahallede 50-60 ev mevcut, bir mahalle su ile ihya olur ama susuzluktan bahçelerimiz kurudu, rezil olduk." şeklinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Siirt'te mahalle sakinler su sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi

Yaklaşık 15 gün önce su talebinde bulunduğunu ve telefon numarasını bıraktığını ifade eden Salih Sadak, halen kendisine kimsenin ulaşmadığını çamaşırlarını dahi yıkamak için farklı bir mahallede bulunan akrabasına bıraktığını ve yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Siirt'te mahalle sakinler su sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslendi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN