Siirt'te Kürtçe Seçmeli Ders İçin Broşür Dağıttılar

HÜDA-PAR Siirt il gençlik kolları başkanlığı, Güres Caddesinde dağıttığı broşürlerle ailelere 19 Şubat'a kadar süresi dolacak olan ortaöğretim sınıflarda seçmeli dersler içinde Kürtçe dersini de tercih etmeleri çağrısında bulundu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Güres Caddesinde stant kuran HÜDA Parlılar, sokakta geçen vatandaşlara çocuklarının ana dilde eğitim görebilmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yada okul müdürlüklerine dilekçe vererek Kürtçe seçmeli ders talebinde bulunmalarını istedi. 

Konu hakkında Kürtçe açıklama yapan HÜDA-PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Dayanan , "Anadilimizin unutulmaması için ortaöğretime giden çocuklarımızın Kürtçe ders görebilmeleri için bugün sanat sokağında stant açtık. Sokakta geçen vatandaşlarımıza bilgilendirici Kürtçe broşür dağıtarak, okula giden çocuklarının Kürtçe eğitim görebilmeleri sağlamak amacıyla okullara dilekçe vermelerini istedik. Okullarda Kürtçe eğitim alabilmek için 10 öğrenci sayısına ulaştığında ancak Kürtçe ders verilmektedir. Bizde bunun için vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kürtçe seçmeli ders hakkı var. Ailelerin en geç 19 Şubat 2024 günü seçmeli Kürtçe dersi için başvurmaları gerekmektedir. “Bu tür bilgilendirici faaliyetlerimiz devam edecektir. ”dedi 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Siirtli | 11 Şubat 2024 21:17

    Tebrik ediyorum sizi

BUNLARA DA BAKIN