- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Kuran Kursu Hocası Yakub Nergis'ten Velilere Mesaj: İyi Nesil Yetiştirmek Hepimizin Sorumluluğu
Siirt'te Kuran Kursu Hocası Yakub Nergis'ten Velilere Mesaj: İyi Nesil Yetiştirmek Hepimizin Sorumluluğu
Siirt'te yaz Kur'an kursunun sonuna yaklaşılırken, çocuklara verilen eğitim ve manevi değerlerin önemine dikkat çeken Yakup Nergis Hoca, velilere de 'Çocuklarımızla birlikte yeniden büyümeyi öğrenelim' çağrısında bulundu.
Yaz Kur’an Kursu’nun sona yaklaşması dolayısıyla öğrencilerine ve velilere mesaj veren Yakup Nergis Hoca, çocukların bir yaz boyunca Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra manevi ve ahlaki değerlerle de buluşturulduğunu belirtti.
Çocukların cami atmosferinde önemli bir dönem geçirdiğini ifade eden Nergis, öğrencilerin bölgede yaşamış önemli alim ve mutasavvıfların hayatlarını da tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.
“Büyüklerin Hayatlarından Dersler Çıkardılar”
Çocukların, Şeyh Muhammed Kazım Aydın gibi büyük alim ve mutasavvıfların hayatlarını tanıdığını belirten Nergis, geçmişte ilme hizmet eden alimlerin yaşadığı zorlukları ve gösterdikleri fedakarlıkları öğrenmenin çocuklar açısından önemli olduğunu ifade etti.
Nergis, çocukların yalnızca Kur’an-ı Kerim öğrenmediğini, aynı zamanda ahlak, vicdan, sabır ve manevi değerler konusunda da kazanımlar elde ettiğini belirtti.
Velilere Çağrı: “İlgi Ve Alakayı Bırakmayalım”
Velilere de seslenen Yakup Nergis Hoca, çocukların eğitim sürecinin yalnızca kurs dönemleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.
Nergis, “Çocuklarınızı bizlere emanet ettiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Ancak bu ilgi ve alakayı lütfen bırakmayalım. Onların her durumunu takip edelim. Onlarla birlikte yeniden büyümeyi öğrenelim ve öğretelim.” ifadelerini kullandı.
İyi nesiller yetiştirmenin toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirten Nergis, çocuklara aktarılan değerlerin geleceğe bırakılacak önemli bir miras olduğunu söyledi.
Çocuklara Anlamlı Hatıra
Kursun sonunda öğrencilere yaz döneminden bir hatıra olması amacıyla tişört hediye edileceğini belirten Nergis, hediyelerin hazırlanmasına katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
Nergis, çocuklara yönelik mesajını, “Üzerinde yazan güzel sözleri sadece üstünüzde değil, kalbinizde ve davranışlarınızda da taşımayı sizlere
Bakmadan Geçme

