- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Koltuk Hesapları Yapılırken Öğrenciler İkili Eğitime Mahkûm Kaldı
Siirt'te Koltuk Hesapları Yapılırken Öğrenciler İkili Eğitime Mahkûm Kaldı
Siirt'te herkes il başkanlığını konuşuyor, peki yıkılan okulları kim konuşacak? Koltuk hesapları yapılırken öğrenciler ikili eğitime mahkûm kaldı
Siirt'te depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle eğitim-öğretim yılı içerisinde yıkılan okulların büyük bölümünde aradan geçen aylara rağmen inşaat çalışmalarının başlamamış olması, veliler ve eğitim camiasında büyük soru işaretlerine neden oluyor.
Güçlendirme yerine yıkım kararı verilen ve aralarında kentin en köklü eğitim yuvalarının da bulunduğu Siirt Lisesi, Atatürk İlkokulu, Zeynep Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Fatih İlkokulu, Orgeneral Salih Omurtak Ortaokulu, Merkez Borsa Ortaokulu ve Süleyman Demirel Ortaokulu gibi birçok okulun boşaltılmasıyla birlikte kentteki eğitim yükü diğer okullara aktarıldı. Kent merkezindeki birçok eğitim kurumunda ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim sistemine geçilirken, bu durum öğrenciler, öğretmenler ve veliler açısından büyük zorlukları da beraberinde getirdi.
Hafriyat kaldırıldı, çivi çakılmadı
Yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu okul alanlarındaki hafriyatın büyük ölçüde kaldırıldığı görülürken, aralarında Siirt Lisesi ve Atatürk İlkokulu'nun da bulunduğu birçok noktada henüz resmi anlamda hiçbir inşaat çalışmasının başlamamış olması dikkat çekiyor.
Eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yıkılan bazı okullarda, öğrencilerin yaz tatiline girmesine sayılı günler kala dahi herhangi bir yapım faaliyetinin başlamaması, yeni eğitim yılı öncesinde endişeleri daha da artırıyor.
Veliler, yeni okul binalarının ne zaman inşa edileceği ve öğrencilerin modern, güvenli eğitim ortamlarına ne zaman kavuşacağı sorularına acilen yanıt bekliyor. Özellikle ikili eğitimin sona erdirilmesi, çocukların sabahın kör karanlığında yollara düşmemesi veya gece geç saatlerde okuldan dönmemesi için sürecin hızlandırılması gerektiği ifade ediliyor.
Mağdur velilerden Mustafa Usluoğlu, kentteki duyarsızlığa tepki göstererek, "Siirt'te birçok okul yıkıldı, yerlerine yenisi yapılmadı. Gündem maalesef sadece siyaset ve koltuk hesapları ama biz velilerin gerçek gündemi çocuklarımızın eğitimidir" dedi.
Siirt'te son dönemde siyasi gelişmeler ve il başkanlığı tartışmaları gündemin üst sıralarında yer alsa da, vatandaşlar eğitim başta olmak üzere kentin çözüm bekleyen temel yapısal sorunlarının unutulmaması gerektiğini vurguluyor.
Gözler şimdi yıkılan okulların yeniden yapım sürecine ilişkin ilgili kurumların atacağı adımlara çevrilmiş durumda.
Bakmadan Geçme
