Siirt'te Kira Fiyatları 5 Bine Dayandı! Ev Almayı Bırakın, Kiralamak Bile Hayal Olacak!

Siirt'te konut fiyatları ve kira bedellerinde son dönemde yaşanan artış herkesin ana gündem maddesi… Kiracı olan evden atılmaktan korkuyor, evi kirada olan 'evim ucuz mu kaldı' diye soruyor. Kentte bazı evlerin kiralama bedelleri ise 5 bin liraya dayandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Konut almak isteyen ancak geliri sınırlı olanlar ise milyonlarca lira talep edilen ev ilanlarına bakıp bakıp iç geçiriyor, evini satmak isteyen, fahiş fiyatla alıcı bekleyen lüks konut projelerine bakıp, mülküne değer biçiyor.

Özetle, kiracının, ev sahibinin, alıcının ve satıcının piyasalardaki ‘anormalliklerle’ boğuştuğu bir dönem yaşanıyor.

Döviz kurundaki artış ve enflasyondaki yükseliş sonrasında konut piyasası adeta çıldırmış durumda. Markette pazarda etiket kontrolü yapan, otomobil stokçularının peşine düşen yetkililer, konu emlak piyasasına gelince seyretmekle yetiniyor.

Siirt'te Konut Almayı Bırakın Kiralamak Bile Hayal Olacak!

Siirt'te konut sahibi olmak dar gelirli vatandaşlar için hayal olurken artık kiralama bile neredeyse imkansız hale geldi.

Vatandaşlar, bu durumun düzelmesini bekliyor.

İşte bazı kiralık ev fiyatları:

Siirt'te Kira Fiyatları 5 Bine Dayandı! Ev Almayı Bırakın, Kiralamak Bile Hayal Olacak!

 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Lazgin Yıldız | 11 Eylül 2022 14:09

    1- Piyasayı emlakçı yükseltiyor. 2- Vicdansız ev sahipleri de cebini düşünüyor. 3- Devlet de bir müdahale etmiyor. Olan fakirlere, garibanlara oluyor. Bu devran böyle gitmez. Devrim şart. fazladan 2 ve üstü evi olanlara el konulup kamu yararına kullandırılması gerekiyor.

  • Murat | 11 Eylül 2022 14:05

    Emlakçıların ülke ekonomisine zerre katkısı yok. Üretim desen yok. Katma değer desen yok. İstihdam desen yok. Avantadan para kazanmak dışında bir özellikleri yok. Emlakçılık - Komisyonculuk yasaklanmalı!

BUNLARA DA BAKIN