Siirt'te Kapanan Çinko Fabrikasından Flaş Açıklamalar: Liyakatsiz ve Sözlerinde Durmayan Yöneticiler...

Siirt'te geçici süreliğine kapanan çinko fabrikasından kapatılma sürecine ilişkin basın açıklamasında bulunuldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Lineer Metal Aş. tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siirt’te kurulumunu gerçekleştirerek Mayıs 2022 ayı itibari ile ülke ekonomisine kazandırdığımız şehrimizin, ve ülkemizin güzide yatırımı LİNEER METAL ÇİNKO İZABE TESİSİMİZ ile ilgili olarak son günlerde yaşanan gelişmelere ve haberlere istinaden bizler tarafından detaylı açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle kimsenin yapmak istemediği ve ülkemizin üst düzey yöneticilerin bile Siirt’te fabrika mı kurulur dediği halde şehrimizde, devletten veya herhangi bir devlet kuruluşundan bir tek kuruş teşvik almadan hatta hakkımız olan desteklerin fabrikamıza verilmeyip adeta Siirt’te kurulması dolayısıyla cezalandırıldığımız bu zamanda kendi öz sermayemiz ile kurulan ve Sn. Cumhurbaşkanımızın açtığı fabrikamızın tamamen kapandığı haberlerinin hemşerilerimizde bir hayal kırıklığı ve üzüntü  yarattığının farkındayız. 

"Liyakatsiz ve sözlerinde durmayan yöneticilerin varlığına rağmen varolmaya çalışıyoruz"

Biz Türkiye’nin ortasındaki bürokrasiye, basiretsiz liyakatsiz ve sözlerinde durmayan yöneticilerin varlığına rağmen varolmaya çalışıyoruz. Bizlerin dürüstlük ve adaletten başka hiç bir yardımcımız ve başka hocamız yok. Devletten milyarlarca para teşvik alıp yarım yamalak iş yapan sözde iş adamları yüzünden yıllarca memleketimize hiç bir yatırım gelmemiştir. Devlet sırtından para kazandığı halde Siirt'te bir faydası olmayanları, makam sahiplerini ve onların etrafında yalakalık yapan insanları kınıyorum. Çok şükür devletin ve milletin 1 kuruşu boğazımızdan geçmedi.

"Fabrikamızı Kapatmadık, Kapatmayacağız"

Tüm hemşerilerime söylemek istediğim yatırım bedelinin 102 Milyon Doları aşan fabrikamızı kapatmadık, kapatmayacağız. Fabrikamız Türkiye’ de hatta Dünya’ da örneğinin az olduğu bir projedir. 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmış ve yıl ortasında ilk üretimini gerçekleştirmiştir.

"Artan maliyetlere karşı hırsızlık yapmayan hiçbir firma açık kalamaz"

1 Eylül tarihi itibariyle artan enerji maliyetlerine karşı ülkemizin sanayi yöneticilerinin hazırlıksız yakalanması ve vurdumduymazlığının faturası maalesef bizim gibi  enerjiye dayalı  üretim yapan fabrikaları olumsuz etkilemiştir. 8 ayda %600 artan maliyetlere karşı hırsızlık yapmayan hiçbir firma açık kalamaz. 

Bu sebepten dolayı enerji yatırımı yapmamız kaçınılmaz olmuştur. Hızla yeni anlaşmalar hızlı sonuca gidecek üretim modelleri satın alınıyor. Fabrikamızda enerji yatırımları ve yeni enerji anlaşmaları bitene kadar üretim yapmayacağımız için bakım ekibi hariç çalışanlarımız ile kısa bir ayrılık dönemi yaşıyoruz. 2-3 ay süreceğini planladığımız bu süre sonunda ayrıldığımız çalışan arkadaşlarımızla tekrardan başlamaya ve daha güçlü bir şekilde yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Siz değerli hemşerilerimizin destek ve duaları için teşekkür ediyoruz. 

Lineer Metal A.Ş"

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • ODTU lu muhendisler | 03 Ekim 2022 14:50

    Lineer metalin yoneticileri kesinlikle yalan soyluyorlar. 1. Yalan; fabrikayi hic calistiramadilar nasil olur da elektrik fiyatlarindan dem vuruyorlar? 2- 102 Milyon $ yatirim yaptik diyorlar buyuk tesvikten yararlanmak icin soylenmis buyuk bir yakan. O fabrikanin fizibilite raporuna gore maliyet 32,5 Milyon $ dir. 3- Atik barani yok nasil uretim yapabiliyorlar acaba? 5,5 birim cevher girer prosese 1 birim ürün cikar yani 450 ton atik hergun nerede stoklanmis? 4- Elektrik faturalari incelensin toplam ne kadar kw enerji harcanmis gorulur daha sonra urettikleri cinko miktari belli olur. Velhasili baskalarinin emegini calip uzerine konarsaniz Allah ta boyle rezil rusvay eder. Bu isin gercek mimarlarini kullanip ellerinden proje bilgi belge vs yi calarsaniz daha cok sürünürsünüz

  • Muhammet | 03 Ekim 2022 12:54

    Nerde bu vekiller nerde vali nerde sayin cbaskani nerde emine hanim yazikkk gunahh

  • Abdullah | 02 Ekim 2022 21:03

    Çok doğru bir açıklama tebrik ederim ,demek bu tarafsız bir holdingtir vay Allah utela yardımcınız olsun ,kimsiniz bilmiyorum fakat her şeyi açık açık açiklamislar

BUNLARA DA BAKIN